Algeries terror koster milliarder

Alger (NTB-Reuters-DPA): Sabotasjeaksjoner mot Algeries infrastruktur har kostet landet ødeleggelser og økonomiske tap for over 21 milliarder kroner i løpet av knappe seks år. Det skrev algeriske aviser i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisene El Watan og L'Authentique siterte begge offisielle tall.

Islamske opprørere begynte med sabotasje i mai 1992. Veier, telekommunikasjoner, broer, jernbane, industri og skolebygninger har vært mål for aksjonene.

Olje- og gassanlegg, inkludert rørledninger, har imidlertid stort sett unngått sabotasjeaksjoner. Olje og gass står for 90 prosent av Algeries inntekter i utenlandsk valuta. Enkelte forklarer dette med strenge sikkerhetstiltak, mens andre antyder at hæren kan spille mer enn en rolle i terroren som herjer landet.

Fagbevegelsen møttes

Rundt 100 representanter fra fagforeninger i en rekke land møttes i dag i Algerie. Konferansen skal drøfte hvilken trussel islamsk fundamentalisme og terrorisme utgjør mot en fri fagbevegelse.

Ifølge lederen for den algeriske landsorganisasjonen UGTA er målet at konferansen skal fordømme islamske terrorister i Algerie. UGTA har selv blitt terrormål, og generalsekretæren i UGTA ble for ett år siden skutt og drept.