Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Algeries unntakstilstand blir snart opphevet

Myndighetene oppfyller et av kravene til demonstrantene som tok til gata i helga. Men kravet om president Abdelaziz Bouteflikas avgang oppfylles ikke.

KREVDE PRESIDENTENS AVGANG: Den algeriske unntakstilstanden som har vart i 19 år, vil bli opphevet innen et par dager, sier utenriksminister Mourad Medelci i dag. Men kravet om president Abdelaziz Bouteflikas avgang følges ikke. Foto: AP Photo/Sidali  Djarboub/Scanpix
KREVDE PRESIDENTENS AVGANG: Den algeriske unntakstilstanden som har vart i 19 år, vil bli opphevet innen et par dager, sier utenriksminister Mourad Medelci i dag. Men kravet om president Abdelaziz Bouteflikas avgang følges ikke. Foto: AP Photo/Sidali Djarboub/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unntakstilstanden ble innført i 1992, og myndighetene har de siste ukene merket presset fra befolkningen om snarlige endringer.

- I de kommende dagene skal vi omtale unntakstilstanden som om den var en del av fortiden, sa Medelci i et intervju med den fransk radiokanalen Europe 1.

Den algeriske presidenten Abdelaziz Bouteflika sa tidligere denne måneden at unntakstilstanden ville bli opphevet i nær framtid.

Til tross for at myndighetene oppfyller et viktig krav, er det uklart om det kan føre til en slutt på demonstrasjonene i landet. Demonstrantene krever nemlig at den autoritære presidenten går av.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media