Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Algerisk «Årets budeie»

Den algeriske kvinnen Anissa Asselah (47) er tildelt prisen «Årets budeie» for 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asselah er enke etter rektor ved det algeriske kunstakademiet, og driver i dag en humanitær stiftelse i Algerie i navnet til sin avdøde mann og deres sønn som begge ble drept i et attentat i 1994.

Prisen vil bli utdelt i Algerie 6. mars - på dagen fem år etter voldshandlingen.

- Det ligger stor symbolverdi i pristildelingen denne gangen. Selv om Asselahs navn er ukjent for nordmenn flest, er hun en sterk representant for de algeriske kvinner, sier juryformann Einar Odden i Stiftelsen Årets budeie, som står bak budeie-prisen.

- Asselah gjør i hjemlandet en stor innsats for vanskeligstilte algeriske kunstnere, for barn og unge. Hun er en forkjemper for toleranse, og vi håper prisen vil oppleves både styrkende og oppmuntrende, sier Einar Odden til NTB.

Den halvmeter høye bronsestatuetten deles i år ut for 13. gang. To ganger tidligere er den gitt til utenlandske kvinner.

Forfatteren Doris Lessing fikk prisen for 1994, mens Tjekkoslovakias presidentfrue Olga Havel ble «Årets budeie» i 1992.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media