Algerisk fly med 120 passasjerer om bord styrtet

Forsvant over Mali like før klokka 4 i dag morges.

STYRTET: Et Air Algerie-fly styrtet i dag på sin rute fra  Ouagadougou til Alger. 120 mennesker var om bord på passasjerflyet. Foto: Kevin Cleynhens/Reuters/Scanpix
STYRTET: Et Air Algerie-fly styrtet i dag på sin rute fra Ouagadougou til Alger. 120 mennesker var om bord på passasjerflyet. Foto: Kevin Cleynhens/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flyet som tidligere i dag ble meldt savnet etter at det forsvant over Mali med rundt 120 mennesker om bord, har styrtet,.

Det opplyser Algeries luftfartstilsyn til nyhetsbyrået Reuters.

- Jeg kan bekrefte at flyet har styrtet, sier en funksjonær uten å ville gi detaljer om hvor flyet befant seg eller hva som forårsaket ulykken.

Passasjerflyet forsvant over Mali like før klokka 4 torsdag morgen.

51 av dem skal være franskmenn, 20 er libanesere og 26 av passasjerene var fra Burkina Faso, opplyser transportministeren i Burkina Faso.

Transportminister Jean Bertin Ouedrago sier at Air Algerie-flygningen fra Ouagadougou til Alger ba om å få endre kurs like etter klokka 03.30 på grunn av en storm i området.

Flygelederne mistet kontakten med flyet 50 minutter etter at det tok av fra hovedstaden i Burkina Faso natt til torsdag. Flyet skulle landet i den algeriske hovedstaden klokka 6.10 norsk tid.

Ifølge AFPs kilder i Air Algerie dreier det seg om et fly av typen McDonnell Douglas MD-83.

- Det var trolig mange franskmenn om bord, sa Frankrikes transportminister Frederic Cuviller tidligere torsdag.

NTB/Dagbladet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer