ØKONOMI: Konsernsjef Andrew Kay til høyre ville ikke sliåe fotografen inn på huset. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
ØKONOMI: Konsernsjef Andrew Kay til høyre ville ikke sliåe fotografen inn på huset. Foto: Iván Kverme / FinansavisenVis mer

Algeta kan bli slukt av den tyske partneren

Styret i Algeta bekrefter at Bayer vil kjøpe opp selskapet, men den potensielle oppkjøpskursen er betydelig høyere enn rykter ville ha det til. Aksjen suser til ny rekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Styret i Algeta ASA bekrefter at selskapet har mottatt et foreløpig oppkjøpsforslag fra Bayer AG, som er verdens nest største selskap i sin bransje.

Byr 14,8 milliarder kroner Selskapet viser til medieoppslag i tyske Frankfurter Rundschau om et foreslått tilbud på 306 kroner per aksje. Dette er feil, fremgår det av meldingen.

Det foreløpige forslaget er på 336 kroner per Algeta-aksje, noe som verdsetter Algeta til knapt 14,8 milliarder kroner.

Det understrekes at det ikke er sikkert at oppkjøpsforslaget vil føre til noen transaksjon.

Partner vil ha alt Bayer er partner med Algeta og sammen har de hatt suksess med kreftmedisin for prostatakreft.

15. mai ble det klart at den var blitt godkjent i USA og senest 15. november meldte Algeta-partner Bayer at de også hadde fått autorisasjon for markedsføring av kreftmedisinen Xofigo i EU.

To uker tidligere opplyste selskapet at Bayer hadde solgt Xofigo i USA for 12 millioner euro, tilsvarende 97 millioner kroner i 3. kvartal.

Uken etter høynet flere meglerhus sine kursmål for aksjen.

Opp 124 prosent i år Frem til og med mandag hadde Algeta steget 71 prosent på Oslo Børs siden nyttår og all-time high var på 276,9 kroner fra 22. august i år.

Mandag endte Algeta på 264,60 kroner noe som da priset selskapet til 11,6 milliarder kroner.

Men investorene tror prisen kan bli enda høyere enn det Bayer har antydet og sender aksjen opp over 31 prosent på Oslo Børs tirsdag formiddag. Da er aksjen opp over 124 prosent i år og selskapet verdsettes til 15,3 milliarder kroner.

Flere nyheter Yara med milliardoppkjøp
Evry mister kontrakt med DNB etter nettbanktrøbbel
NHO varsler bråstopp for norsk økonomi i 2014