Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ali (17) hylles av Erna: - Gratulerer! Du er bedre i norsk enn meg

17 år gamle Ali Al-Jabri fra Stovner hylles av statsminister Erna Solberg i nyttårstalen.

ENGASJERT: Ali Al-Jabri (17) driver prosjektet «Unge møter eldre» på Stovner. Nå utvides tilbudet til flere bydeler i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ENGASJERT: Ali Al-Jabri (17) driver prosjektet «Unge møter eldre» på Stovner. Nå utvides tilbudet til flere bydeler i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg hyllet 17 år gamle Ali Al-Jabri fra Stovner og hans besøksordning «Unge møter eldre» i Oslo i sin nyttårstale i kveld.

- Besøksordningen er et forbilde for unge fra hele landet. Ali Al-Jabri inviterer folk på besøk for å se hvordan integrering fungerer i praksis. Jeg takker ja til den invitasjonen. Han er en flott representant for mange barn av innvandrere som står frem med evne til å løfte integreringen, sa Solberg.

17-åringen synes det var stas å bli nevnt.

- Jeg er spesielt glad for at hun vier så mye tid og oppmerksomhet til integreringssaken, sier Ali Al-Jabri til Dagbladet.

Han leder prosjektet «Unge møter eldre», som startet som et prosjekt på Stovner for tre år siden. Nå får de eldre ved to sykehjem i bydelen besøk av 107 ungdommer gjennom prosjektet, og flere ungdommer står på venteliste for å bidra.

- Det er viktig med tette bånd mellom unge og eldre. Vi har så mye å lære av hverandre, sier han.

Han sier besøkene gir en veldig god følelse.

HYLLER ALI: Statsminister Erna Solberg trakk fra 17 år game Ali Al-Jabri og hans «Unge møter eldre»-prosjekt i sin nyttårstale.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HYLLER ALI: Statsminister Erna Solberg trakk fra 17 år game Ali Al-Jabri og hans «Unge møter eldre»-prosjekt i sin nyttårstale. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det har vært mye tårer og gleder etter møtene, sier han.

Han synes Erna ord «hverdagsintegrering» er godt sagt.

- Mange er kritiske og sier integrering ødelegger den norske kulturen, men den norske kulturen vil bestå. Mange fremhever bunad, fjell og ski når de snakker om den norske kulturen, men egentlig er den norske kulturen Grandiosa-pizza og taco-fredag. Det er det folk flest driver med. Det er typisk norsk å være god, og det er det det handler om; møter vi hverandre med godhet blir også resultatet bra. Jeg mener vi bare skal innse situasjonen, finne oss i det og gjøre det beste ut av situasjonen vi er. Flyktningkrisen setter våre verdier på prøve, sier 17-åringen til Dagbladet.

Han kom selv til Norge og ble gjenforent med familien i 2006 fra Irak. Nå går han andre året på Stovner videregående skole.

Onsdag denne uka inviterte statsministeren den engasjerte skoleeleven hjem til seg. I samtalene mellom de to trekker Al-Jabri seg selv frem som et eksempel på vellykket integrering. Etter ni år i Norge får han toppkarakterer i norsk, fortalte han statsministeren, ifølge NRK.

- Gratulerer! Du er bedre i norsk enn meg. Jeg er jo kjent for stavefeil, sa Solberg, ifølge NRK.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media