Ali (23) overlevde IS' massehenrettelse ved å spille død

Bøddelen bommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mann navngitt som Ali (23) overlevde en massehenrettelse i regi av Den islamske stat (IS) ved å falle ned på golvet og spille død, melder organisasjonen Human Rights Watch (HRW) i sin siste rapport om IS' framferd i Irak.

Holdt fanget i konteiner Ali, som er soldat i den sjiadominerte irakiske regjeringshæren, forteller at han ble tatt til fange 12. juni sammen med tusener av andre menn som var på flukt fra de framrykkende IS-styrkene, som har tatt store deler av Irak, inkludert byen Tikrit, som falt dagen før.

I likhet med mange andre bar Ali sivile klær for å bedre sjansene til ikke å bli tatt, uten at det hjalp.

Den 23-årige soldaten sier han og andre fanger ble holdt i en skipskonteiner på et palassområde i byen, før han og ni andre ble ført ut om ettermiddagen. Mennene ble stilt opp på rekke og skutt en etter en med pistol.

Ali sier bøddelen bommet på ham, men at han likevel falt og lot som om han var død. Etter mørkets frambrudd snek han seg ut av området og gjemte seg i sivet i dagevis før han kom i kontakt med HRW, og ble brakt i sikkerhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer