- Ali befinner seg ved det kaspiske hav

Den utviste 17-åringen Ali Roberto Mozaffar befinner seg ved det kaspiske hav og har det bra. Det er ryktene Alis støttegruppe har fanget opp fra den norske ambassaden i Teheran. Men støttegruppa tror ikke noe på påstandene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Disse ryktene tror vi ikke på. Hvordan kan han ha holdt ut i kirkeasyl i Norge i lang tid, hvis dette er tilfelle, sier Alis advokat Jon Rud.

Støttegruppa har ikke hørt noe fra Ali siden to dager etter at han ankom hjemlandet, da han ringte vergen Angelica Gutsch van Deer Bijl.

Jon Rud påpeker at de eneste bevisene Justisdepartementet har for påstandene om hvor Ali befinner seg er anonyme kilder, som Alis venner ikke engang vet om eksisterer.

- To lokalt ansatte ved ambassaden sier at de ble beordret av Justisdepartementet til å vitne på at de hadde sett Ali sammen med sine foreldre sommeren 1996. De ble truet med represalier, dersom de ikke gjorde det, sier Rud.

Brev

Han har skrevet et brev til justisminister Aud-Inger Aure og bedt om at vedkommende tjenestemann, som kom med disse truslene, blir fjernet fra saken, men har bare mottatt et svar om at departementet ikke kan se det har vært kritikkverdige forhold.

- Min teori er at embetsverket i Justisdepartementet har satt seg på at Ali skal ut av landet, sa Rud.

(NTB)

RYKTER:</B> Støttegruppa for Ali Mozaffar tror ikke på ryktene om at han befinner seg ved havet og har det bra.