Ali dukket ikke opp

Den norske ambassaden i Teheran ventet i hele går forgjeves på at den utviste Ali Roberto Kholgh Mozaffar skulle dukke opp for å hente penger som overføres til ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ventet på Ali i hele dag fordi vi ønsket å hjelpe ham, sier chargé d'affaires Carl Wibye til Dagbladet. Han er overrasket over at Ali ikke har gitt lyd fra seg, men frykter ikke at det kan ha skjedd noe med 17-åringen.

- Det er ingen informasjon som går i den retning, sier Wibye. Han antydet overfor TV2 i går kveld at Ali kunne ha dratt på ferie til foreldrenes hus ved Kaspihavet.

Ifølge Wibye var avtalen at Ali skulle hente penger som norske venner har samlet inn og sendt til Iran. Pengene skal ifølge Alis verge, Angelika Gutsch van der Bijl, brukes til en forestående rettssak som starter i morgen der Ali er tiltalt.

- Ifølge iransk lov har ikke ambassaden lov til å utlevere en større pengesum til iranere. Slike pengeoverføringer skal gå gjennom det offentlige banksystemet for at disse skal bli registrert. Dersom Ali dukker opp, vil vi selvsagt forklare dette for ham samtidig som vi vil prøve å hjelpe ham på andre måter, sier Wibye.

Han stiller seg uforstående til den angivelige rettssaken som skal starte torsdag, som er en offentlig helligdag i Iran. Fra i dag og i fire dager framover stenger det offentlige all virksomhet for å feire det nye året.