Ali får penger til klær og advokathjelp

Tynnkledd og barbent, ringte en opprørt og sliten Ali Roberto Kholgh Mozaffar til sin norske hjelpeverge i natt. Han trenger penger til klær og advokathjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17-åringen fikk hverken med seg en varm genser eller yttertøy da han ble sendt ut av Norge i går.

- Det er vinter i Teheran, og uten sokker i skoene blir det kaldt, sier Angelika Gutch van der Bijl, som nå er i ferd med å samle inn penger blant støttespillere av iraneren.

Mozaffar som sitter arrestert i Teheran, må selv reise penger til advokathjelp. Førstkommende torsdag blir han fremstilt for fengsling, der blir det avgjort om han skal fortsette å sitte i varetekt eller slippe fri. Blir han løslatt har han ikke noe hjem å dra til.

Vil reise

Advokaten Edmund Asbøll jobber nå med å få sendt de innsamlede pengene via UD og til den norske ambassaden i Iran. Sammen med advokatene Jon Rud og Cato Schiøtz representerer han Mozaffar i Norge.

- Sammen med hjelpevergen har vi funnet ut at 50 000 kroner kan holde til advokathjelp, mat og klær, sier han til Dagbladet :på nettet.

En av de tre advoktene vil etterhvert også prøve å komme seg til Iran for å representere gutten.

- Det er vanskelig å si om dette lar seg gjøre, siden de har et helt annet rettsystem, men vi vil i alle fall forsøke, sier Asbøll.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han presiserer at han ikke selv har snakket med Mozaffar, og dermed må støtte seg på de opplysningene van der Bijl har gitt.

- Men vi jobber med å komme i kontakt med han, sier Asbøll

Bestakk politimann

Mozaffar måtte bestikke en politimann for å få lov til å ringe van der Bijl i natt. Hun er opprørt over det som har skjedd, og mener det er utrolig at norske myndigheter behandler en 17-åring som om han skulle være voksen.

- Jeg skulle like å se noen sette justisminister Aud Inger Aure på et fly - uten penger, klær og noe hjem å reise til: 'Nå er du voksen, nå får du klare deg selv, Aure', fnyser van der Bijl.

Justisministeren orienterer regjeringen om utvisningen av Ali Roberto Kholgh Mozaffar i dag.

Trenger penger: Ali Mozaffars støttespillere sender penger til Iran hvor Ali sitter i forvaring.