Ali får penger til klær og advokathjelp

Tynnkledd og barbent, ringte en opprørt og sliten Ali Roberto Kholgh Mozaffar til sin norske hjelpeverge i natt. Han trenger penger til klær og advokathjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17-åringen fikk hverken med seg en varm genser eller yttertøy da han ble sendt ut av Norge i går.

- Det er vinter i Teheran, og uten sokker i skoene blir det kaldt, sier Angelika Gutch van der Bijl, som nå er i ferd med å samle inn penger blant støttespillere av iraneren.

Mozaffar som sitter arrestert i Teheran, må selv reise penger til advokathjelp. Førstkommende torsdag blir han fremstilt for fengsling, der blir det avgjort om han skal fortsette å sitte i varetekt eller slippe fri. Blir han løslatt har han ikke noe hjem å dra til.

Vil reise

Advokaten Edmund Asbøll jobber nå med å få sendt de innsamlede pengene via UD og til den norske ambassaden i Iran. Sammen med advokatene Jon Rud og Cato Schiøtz representerer han Mozaffar i Norge.

- Sammen med hjelpevergen har vi funnet ut at 50 000 kroner kan holde til advokathjelp, mat og klær, sier han til Dagbladet :på nettet.

En av de tre advoktene vil etterhvert også prøve å komme seg til Iran for å representere gutten.

- Det er vanskelig å si om dette lar seg gjøre, siden de har et helt annet rettsystem, men vi vil i alle fall forsøke, sier Asbøll.

Han presiserer at han ikke selv har snakket med Mozaffar, og dermed må støtte seg på de opplysningene van der Bijl har gitt.

- Men vi jobber med å komme i kontakt med han, sier Asbøll

Bestakk politimann

Mozaffar måtte bestikke en politimann for å få lov til å ringe van der Bijl i natt. Hun er opprørt over det som har skjedd, og mener det er utrolig at norske myndigheter behandler en 17-åring som om han skulle være voksen.

- Jeg skulle like å se noen sette justisminister Aud Inger Aure på et fly - uten penger, klær og noe hjem å reise til: 'Nå er du voksen, nå får du klare deg selv, Aure', fnyser van der Bijl.

Justisministeren orienterer regjeringen om utvisningen av Ali Roberto Kholgh Mozaffar i dag.

Trenger penger: Ali Mozaffars støttespillere sender penger til Iran hvor Ali sitter i forvaring.