Ali Farah er vekket fra koma

-Endelig kom det noe positivt, sier Kohinoors mamma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 37 år gamle Ali Haji Mohamed Farah er vekket fra koma. Ifølge familiens talsmann Jon Christian Foss skal den hardt skadde 37-åringen også ha gitt respons til legene.

- Han har noe bevissthet, responderer litt og ligger fortsatt i respirator, sier Foss til NRK.no. 

Han forteller til Dagbladet.no at han er på vei til sykehuset sammen med Alis samboer Kohinoor Nordberg for å følge utviklingen.

Legene har gradvis trappet ned den tunge medisineringen av voldsofferet.

- Endelig kom det noe positivt, sier Aud Nordberg til Dagbladet.no.

Hun er mor til Kohinoor, som for tiden bor hos foreldrene sammen med parets 8 uker gamle sønn. Familien fikk i ettermiddag telefon fra Ullevål universitetssykehus om den gledelige utviklingen.

Mange tilbakeslag

Etter en grov voldsepisode forrige mandag ble Ali Farah liggende blødende igjen i Sofienbergparken etter at ambulansepersonell valgte å forlate ham der med hodeskader i stedet for å kjøre ham til sykehus eller legevakt.

FULL GRANSKNING: Familien til Ali er glad for at de nå endelig får positive meldigner om voldsofferets tilstand. Samtidig er det uklart hvilke konsekvenser skandaleutrykningen i Sofienbergparken vil få for de involverte. Foto: CAROLINE DREFVELIN
FULL GRANSKNING: Familien til Ali er glad for at de nå endelig får positive meldigner om voldsofferets tilstand. Samtidig er det uklart hvilke konsekvenser skandaleutrykningen i Sofienbergparken vil få for de involverte. Foto: CAROLINE DREFVELIN Vis mer

Da han omsider havnet på Ullevål sykehus ble det konstatert hjerneblødning. Senere pådro han seg også en hjernehinnebetennelse og har hatt nye blødninger i hjernevevet mens han lå i koma.

Flere parallelle granskninger pågår nå for å finne ut hva som gikk galt under utrykningen til Sofienbergparken. Blant andre Helsetilsynet, Spesialenheten for politisaker, Likestillings- og diskrimineringsombudet; og eksterne granskere på oppdrag fra Ullevål sykehus jobber nå med den oppsiktsvekkende saken.

- Får være grenser

Dagbladet avslørte i dag at ambulansefolkene i forbindelse med sykehusets egen granskning har uttalt at de mente Ali var et «ordensproblem».

- Det får være grenser for hva vi skal finne oss i. Mannen virker ruset på stoff, har de sagt om situasjonen.

Tomannsteamet hevder de dro fra voldsofferet av hensyn til egen sikkerhet, og at politiet skulle kjørre mannen til legevakta.

- Jeg vil ikke under noen omstendighet beklage min beslutning, har en av ambulansefolkene sagt.