Ali Farah er vekket fra koma

-Endelig kom det noe positivt, sier Kohinoors mamma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 37 år gamle Ali Haji Mohamed Farah er vekket fra koma. Ifølge familiens talsmann Jon Christian Foss skal den hardt skadde 37-åringen også ha gitt respons til legene.

- Han har noe bevissthet, responderer litt og ligger fortsatt i respirator, sier Foss til NRK.no. 

Han forteller til Dagbladet.no at han er på vei til sykehuset sammen med Alis samboer Kohinoor Nordberg for å følge utviklingen.

Legene har gradvis trappet ned den tunge medisineringen av voldsofferet.

- Endelig kom det noe positivt, sier Aud Nordberg til Dagbladet.no.

Hun er mor til Kohinoor, som for tiden bor hos foreldrene sammen med parets 8 uker gamle sønn. Familien fikk i ettermiddag telefon fra Ullevål universitetssykehus om den gledelige utviklingen.

Mange tilbakeslag

Etter en grov voldsepisode forrige mandag ble Ali Farah liggende blødende igjen i Sofienbergparken etter at ambulansepersonell valgte å forlate ham der med hodeskader i stedet for å kjøre ham til sykehus eller legevakt.

Da han omsider havnet på Ullevål sykehus ble det konstatert hjerneblødning. Senere pådro han seg også en hjernehinnebetennelse og har hatt nye blødninger i hjernevevet mens han lå i koma.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.