Ali fikk nye armer

Den foreldreløse gutten Ali Ismael Abbas smiler igjen. På høyrearmen har han tatovert logoen til favorittlaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg trodde ikke de ville se så bra ut, var det første Ali sa da han for første gang så ned på de nye armene sine. Bildene av den hardt skadde irakiske gutten gikk verden rundt i april i år. Han mistet hele familien sin da en bombe traff skuret deres i Bagdad. Legene i den irakiske hovedstaden mente det var best å la ham dø.

Mange har gått i bresjen for å gi Ali et nytt liv. Han er fjernadoptert av canadiske leger, men til slutt var det Queen Mary's sykehuset i London som foretok den nødvendige operasjonen. Den ble betalt av den kuwaitiske regjeringen, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Pleietrengende

Men selv om Ali nå har fått armene på plass igjen, er ikke kampen over for den lille gutten. Hvert eneste år, helt til kroppen er ferdig utviklet, må protesene byttes ut. Og selv om han kommer til å bli mer og mer selvstednig kommer han til å være pleietrengende i hele perioden, skriver The Mirror.

Uansett er det bare lutter smil og glede for Ali nå. I går viste han seg fram for pressen i London. Han begynte å gre en journalist, da han utbrøt:

- Jeg tror ikke jeg blir en særlig god frisør.

For Ali er alt han får til med sine nye armer en bonus. Smilene sitter løst, og han ser fram til å lære å lese og skrive.

Og bare for å toppe det hele: På sin høyre arm har Ali fått en tatovering av logoen til sitt favorittlag i engelsk fotball. Hva det er? Manchester United selvfølgelig.

<B>HAR FÅTT NYE ARMER: Ali Ismael Abbas smiler på forsiden til The Mirror i dag.
BEHANDLET I KUWAIT: Etter at media bragte historien om Ali Ismail Abbas ble han flyttet til et sykehus i Kuwait.
<B>BILDET SOM SJOKKERTE: Dette bildet av Ali gikk verden rundt i april i år, mens krigen fremdeles raste i Irak.