Ali G i søksmål med Kasakhstan

Regjeringen i landet vil saksøke komikeren Cohen for hans rollefigur som kasakhstanske Borat Sagdiyev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ali G er i hardt vær i Kasakhstan etter at regjeringen vil sette en stopper for komikeren Sacha Baron Cohens satiriske dokumentarportrett av journalisten Borat Sagdiyev.

Svartmaler landet

Cohen, som står bak TV-showet "Da Ali G Show", har i flere år fremstilt Kasakhstan som et land med primitive og voldelige alkoholikere, skriver internettavisen Jyllands-Posten.

Det var særlig da Cohen opptrådte på MTV Europe Music Awards i Lisboa denne høsten at regjeringen så rødt. I Borats skikkelse fortalte han at piloten hans var full som en alke, og at hans sønn på 13 hadde flere koner.

Avisen viser flere eksempler på komikerens uttalelser: "I Kasakhstan har vi mange hobbyer: diskodans, bueskyting, voldtekt og bordtennis" og "Som vi sier i Kasakhstan: vis meg en kvinne med en hjerne, og jeg vil vise deg en hest med vinger".


Lei av Borat

Yerzhan Ashykbayev, talsmann for utenriksdepartementet i Kasakhstan, sier han er lei av Cohens Stalin-beundrende og antisemittiske karakter.

I følge filmmagasinet Variety truer regjeringen med søksmål fordi de hevder Cohen undergraver landes internasjonale image, skriver Jyllands-Posten.

Ashykbayev mener det er rett å saksøke Ali G for å forhindre nye overgrep.

DEN SISTE DRÅPEN: Den britiske komikeren Ali G (Sacha Baron Cohen) spilte den kasakhstanske rollefiguren Borat på MTV Europe Music Awards 3.november, der han svartmalte landet gjennom satiriske kommentarer. Nå truer regjeringen med søksmål.