- Ali har fått hjernehinnebetennelse

Da Ali Farah (37) skulle vekkes opp i dag ble det konstatert hjernehinnebetennelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter planen skulle Ali Farah (37) vekkes opp av koma i dag etter at han har ligget i respirator siden han ble slått ned og etterlatt i Sofienbergparken forrige mandag.

Nå er småbarnspappaens tilstand ytterligere forverret, forteller familiens talsmann.

- De startet prosessen med å bringe ham i bevissthet rundt klokka 10.00 i morges. Etter et par-tre timer oppdaget de at det ikke gikk så bra, fordi det ble oppdaget at Ali hadde fått hjernehinnebetennelse, forteller familiens talsmann, Jon Christian Foss, til Dagbladet.no.

Det er ikke helt uvanlig å utvikle hjernehinnebetennelse etter slag og brudd i hodeskallen.

Venter på beskjed

Alis samboer, artisten Kohinoor Nordberg, er nå på Ullevål sykehus og venter på videre beskjed.

- Hun er veldig forvirret over hva som egentlig skjer. De sier nå at hjerneblødningen aldri har gitt seg, og at hjernehinnebetennelsen kommer som et resultat av alt det andre. Trykket i hjernen er blitt veldig høyt, sier Foss.

Han forteller at Kohinoor har det «helt jævlig». Ali skulle først vekkes opp på mandag, men det ble utsatt til i dag på grunn av en lungebetennelse. Nå er altså tilstanden ytterligere forverret, og ingen vet når han vil våkne opp.

TILSTANDEN FORVERRET: Ali Farah skulle etter planen vekkes opp av koma i dag, men skal nå ha fått konstatert hjernehinnebetennelse. Foto: CAROLINE DREFVELIN
TILSTANDEN FORVERRET: Ali Farah skulle etter planen vekkes opp av koma i dag, men skal nå ha fått konstatert hjernehinnebetennelse. Foto: CAROLINE DREFVELIN Vis mer

Oppvåkningen foregår ved at man gradvis demper narkosen. Kohinoor var forespeilet å kunne snakke med kjæresten tidligst fredag.

- Hun er forberedt både på at Ali kan ha hjerneskade og at han må gjennom en stor opptrening, sier Foss.

Vil holde konsert

Familien vet foreløpig ikke hva de nye opplysningene vil si for Alis tilstand.

- Dette var ikke Kohinoor forberdt på. Hun var ikke klar for flere dårlige beskjeder. Det føles ikke som det går rette veien nå, sier Foss.

Kohinoor skulle etter planen holde en konsert og lansere sin nye plate på Kraftfestivalen i Askim på fredag. Der vil hun også holde apell.

- Hun ønsker veldig å gjennomføre dette. Fordi det var så viktig for Ali. I tillegg er det en form for terapi for Kohinoor. Hun vil gjøre det for Ali. Og for datteren. Men nå må vi bare se hva som skjer, sier Foss til Dagbladet.no.

For åtte uker siden ble Kohinoor og Ali foreldre. Han ble brutalt slått ned fordi han ba en mann roe ned fotballsparkingen sin i Sofienbergparken, der samboerparet slappet av sammen med datteren forrige mandag.

Ambulansen nektet å ta med seg Ali, som ble sendt til legevakta i drosje. Det tok to timer før han kom på sykehus.

Ullevål sykehus kommenterer ikke Alis tilstand overfor pressen.

Full granskning

En 23 år gammel mann er pågrepet, siktet for legemsbeskadigelse etter å ha gått løs på Ali. Mannen er tidligere straffedømt, og innrømmer å ha slått Ali.

Familien har anmeldt både de to polititjenestemennene og de to ambulansesjåførene som var til stede i Sofienbergparken etter at Ali ble slått ned.

De skal nå etterforskes av Spesialenheten for politisaker. Ullevål sykehus har i tillegg iverksatt en granskning av hva som skjedde da Ali ble nektet å være med i ambulansen.

Samtidig har helseminister Sylvia Brustad hatt møter med både innvandrerorganisasjoner og Helse-Norge for å informere og diskutere rasisme i det offentlige Norge.

25. august har organisasjonen «Respekt!» invitert Kohinoor til å delta på en demonstrasjon i Oslo, noe hun har takket ja til.

De har tidligere arrangert en demonstrasjon etter politiets opptreden i Obiora-saken, som trakk 1500 mennesker.

<B>FLERE VITNER:</B> Det var mange opprørte vitner da Ali Farah ble brutalt slått ned i parken. Samboeren Kohinoor Nordberg til høyre.