- Ali-saken er ikke enestående

Helse- og sosialombudet i Oslo har flere alvorlige ambulansesaker på pulten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ambulansetjenesten i Oslo har fått mye kritikk etter at en ambulanse mandag brukt grov kjeft mot den alvorlig skadde Ali Farah, og nektet å ta ham med seg.

Nå sier Oslos helse- og sosialombud Petter Holm at saken ikke er enestående.

- Jeg har flere saker på mitt kontor som viser at det er for høy terskel for å få ambulanse, sier Holm til NRK Østlandssendingen.

Han viser til en sak der en kvinne døde fordi ambulanse ikke ble sendt, og en sak der en mann måtte gjennom en stor mageoperasjon etter at AMK vurderte at han ikke trengte øyeblikkelig hjelp.

Dagbladet.no skrev tidligere denne uken om en ung medisinutdannet mann som ble bedt om å ta drosje selv om han kastet opp blod

Fylkeslegen skal nå granske Sofienbergsaken. Ullevål universitetssykehus sa tidligere i uka at personellet fulgte de medisinske prosedyrene, men har nå lagt seg flate i saken.

- Det er helt åpenbart at de må se på både rutinene sine og hvordan de praktiserer disse rutinene, sier Holm.

Sykehusledelsen ved Ullevål har forsvart seg med at det ofte skjer at ambulansene ikke tar med seg personer som har ringt inn. Dette mener Holm må endres.

<strong><b>BLE IKKE TATT MED:</strong></b> Ambulansen nektet å ta med Ali Farah (37) etter at han ble slått ned mandag. Farah viste seg å ha både hjerneblødning og kraniebrudd. Foto: CAROLINE DREFVELIN
BLE IKKE TATT MED: Ambulansen nektet å ta med Ali Farah (37) etter at han ble slått ned mandag. Farah viste seg å ha både hjerneblødning og kraniebrudd. Foto: CAROLINE DREFVELIN Vis mer

- Det er bedre å rykke ut og å ta med seg en person for mye enn en for lite. Det viser denne saken, sier han.

23-åringen som har tilstått slaget mot Farah blir i dag framstilt for varetektsfengsling. Han er tidligere dømt for vold. Dagbladet.no følger saken.

- Ali-saken er ikke enestående
SPYDDE BLOD - MÅTTE TA DROSJE: Tidligere i sommer måtte AMK <a href="http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/08/09/508408.html">legge seg flate</a> i en annen sak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer