Ali takker for varm støtte

Tanken på samboeren og datteren har holdt ham oppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ali Farah (37) sier det var tanken på samboeren Kohinoor og datteren Shadia som holdt ham oppe i den kritiske fasen på Ullevål universitetssykehus.

-  Jeg er ikke personlig sint for det som skjedde med meg. Men jeg ønsker ikke at noen skal oppleve å få samme behandling som jeg fikk.

Dette sier Ali Haji Mohamed Farah (37) via sin bistandsadvokat Abid Raja til VG.no.

Glad for støtten

Ali Farah sier han er glad for den oppmerksomheten ambulansesaken har fått, og at pressen har fulgt den opp. Han takker for all støtten han har fått fra både kjente og ukjente, først og fremst fra samboeren, fra svigerfamilien og også fra media.

Husker ikke noe

Selv husker han ikke noe av det som skjedde da han ble slått ned i Sofienbergparken mandag den 6. august. Ambulansesjåførene som kom til stedet, forlot ham blødende, sterkt skadet.

Ali ble fraktet med taxi til legevakten, og ble etterpå innlagt på Ullevål Universitetssykehus.

 VIKTIGST: Ali Farah sier samboeren Kohinorr og datteren Shadia betyr mest, og holdt ham oppe mens han var kritisk syk. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/DAGBLADET
VIKTIGST: Ali Farah sier samboeren Kohinorr og datteren Shadia betyr mest, og holdt ham oppe mens han var kritisk syk. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/DAGBLADET Vis mer

Nå er han rehabiliteringspasient ved Sunnaas sykehus, der han jevnlig har besøk av samboeren Mari Kohinoor Nordberg og datteren Shadia. Han er ennå ikke avhørt av politiet.

– Det har vært en vanskelig tid, men nå går alt veldig bra og jeg er veldig positiv til fremtiden, sier Ali til VG.

Ifølge advokat Raja har Ali vist stor framgang helsemessig. Han kan gå og spise selv, og tenker helt klart.

Statens Helsetilsyn kom i slutten av august med knusende kritikk mot av ambulansepersonellet og Ullevål syklehus, og mente at behandlingen Ali fikk hadde rasistiske overtoner.

Helsetilsynet gransker fortsatt saken.