Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alibaba-gründer går av som styreleder om et år

Kinas rikeste mann Jack Ma går av som styreleder i nettselskapet Alibaba om nøyaktig et år, samme dag som han blir 55 år gammel, opplyser selskapet.

GÅR AV: Jack Ma, her avbildet 19. april i år, blir sittende som styreleder i Alibaba i ett år til. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB scanpix
GÅR AV: Jack Ma, her avbildet 19. april i år, blir sittende som styreleder i Alibaba i ett år til. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gründeren blir værende i sin stilling i ytterligere 12 måneder for å sikre en god overgang til hans etterkommer Daniel Zhang, som i dag er administrerende direktør.

Ma var ventet å kunngjøre en plan for fremtiden mandag formiddag, og det har vært knyttet stor spenning til hans egen rolle i Alibaba. I et intervju med The New York Times før helgen sa hovedpersonen selv at han ønsket å konsentrere seg mer om utdanningen sin.

I et annet intervju, med Bloomberg TV, har Ma sagt at han ønsket å gi seg mens leken var god.

- Det er mye jeg kan lære av Bill Gates. Jeg kan aldri bli like rik, men en ting jeg kan gjøre bedre, er å trekke meg tilbake tidligere, sa Ma.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!