Alibi-krøll

Mange av de NOKAS-tiltalte sliter med sine alibi-forklaringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erling Havnå:

Fortalte først at han var i Arendal ransdagen, og at to kamerater skulle være hans alibi. I retten endret han forklaring, og innrømmet at han var i Stavanger ransdagen. Hevder han bare sto vakt der ranerne byttet fluktbiler i Sørmarka.

Alf Henrik Christensen:

Hevder han sov i bilen sin ved Hillevågsvannet natt til 5. april. Om morgenen kjørte han til en skraphandler på Hundvåg og kjøpte rør, men brukte mye tid på å finne fram. Dermed har han ikke alibi for ranstidspunktet.

Dan Pettersen:

Hevder han overnattet hjemme i Nedre Dalgate. Hevder han sto opp mellom kl 07 og 08, og gikk ut for å kjøpe frokost. Da han kom tilbake, fant han halve ranslaget i leiligheten sin, hevder Pettersen. Han har ingen vitner på at han var på frokostjakt.

Thomas Thendrup:

Hevder han var hjemme i Oslo sammen med sin mindreårige sønn i dagene før og etter ranet. Men har verken vitner, telefonlogg eller bruk av bankkort som kan bekrefte dette.

Kjell Alrich Schumann:

Hevder at han overnattet i leiligheten til draps- og ransdømte Sven Eirik Utsi i Oslo natt til 5. april. Utsi er kalt inn som alibivitne. Han har ikke tidligere gitt forklaring til politiet om dette.

Ridvan Halimi:

Hevder han bodde hos en kamerat i Oslo i noen dager, fram til mandagen da NOKAS ble ranet. Da ble han vekket av kameraten, som hadde sett ranet omtalt på tv, hevder Halimi. Han nekter å oppgi navnet på sitt angivelige alibi.

Metkel Betew:

Hevder at han overnattet hos en bekjent i Oslo nettene før og etter at ranet fant sted. Denne kameraten, som er siktet for heleri av 3,6 millioner NOKAS-kroner, er kalt inn som vitne. Til politiet har vitnet sagt at han ikke kan huske hvilke dager Betew bodde hos ham.

Lars Erik Andersen:

Hevder han var i Oslo og festet i helga før ranet og selve ransdagen. En av hans venner skal ha gitt ham alibi for ranstidspunktet, og vil bli kalt inn som vitne.

Ikmet Kodzadziku:

Satt i en bil som ble stoppet av politiet i Stavanger natta før ranet. Hevder han var i byen i et helt annet ærend.