Alibisjekk av flere personer

SJØVEGAN (Dagbladet): Politiet leter etter Marie-Louise Bendiktsens drapsmann i det kriminelle miljøet i Salangen. Voldelige personer og folk i narkomiljøet alibisjekkes nå grundig. Etterforskerne har allerede flere interessante navn på blokka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag begraves Marie-Louise Bendiktsen i Salangen kirke.

Politiet håper nå at en finkjemming av det kriminelle miljøet vil gi dem noen svar i jakten på enkens kaldblodige drapsmann. Men så langt har ikke etterforskerne mye å rette seg etter, fordi åstedet, boligen til 59-åringen, er fullstendig oppbrent.

Narkomiljø

Politiet har gjennomført en rekke razziaer i Salangen kommune, og beslaglagt alle typer narkotika. Åtte- ti personer i dette miljøet regnes som svært harde misbrukere. De har kontakter til narkotikamiljøene både i Harstad og i Narvik, og har stått for en omfattende vinningskriminalitet. Over år har det bygd seg opp et omfattende narkomiljø i den lille bygda.
Narkomisbrukere fra store byer i Troms og Nordland har flyttet dit de siste årene.

I tillegg sjekker også politiet nå flere personer som har grove voldssaker på seg fra tidligere, såkalte moduskandidater.

Etterforskerne interesserer seg også for flere andre miljøer i den lille Troms-bygda. Der ligger det nemlig både et asylmottak og et kollektiv for ungdom med blant annet rusproblemer.

Nøkler til legekontor

Den klareste teorien til etterforskerne er at Marie-Louise Bendiktsen ble drept under et innbrudd i hennes hjem. Innbruddstyven kan ha trodd at ingen var hjemme. Bilen hennes var nemlig borte og huset så tomt og forlatt ut.

En annen mulighet etterforskerne har diskutert, er om en innbruddstyv kan ha vært på jakt etter noe spesielt.

Gjennom sin jobb i kommunen hadde 59-åringen nøkler til det kommunale helsesenteret der lege og tannlege holder til. Hun kjente også alarmkodene i helsesenteret, der det oppbevares narkotiske medikamenter.

Her har det vært flere innbrudd opp gjennom årene, utført av personer på jakt etter narkotika og penger.

Politiet har nå funnet nøklene til arbeidsstedet i brannruinen, men kan likevel ikke se bort fra at de kan ha vært målet for en innbruddstyv.

Politiet fortsatte i går å saumfare bygda på jakt etter opplysninger.Nå har de aller fleste av de 350 husstandene i bygda svart på politiets rundspørring.
Politiet tror at svaret på gåten ligger i Sjøvegan.