Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alice hoppet fra døden

Alice Brooking (21) så flammene nærme seg idet hun kastet seg ut vinduet for å komme unna infernoet. Hun unnslapp med mindre brannskader da hotellet hun bodde på ble truffet av Concorde-flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var flammer overalt. Jeg så det da jeg åpnet døra til hotellrommet, sier Alice.

- Det var som et jordskjelv hadde rammet oss. Rommet ristet voldsomt. Jeg slapp telefonen og løp til døra, men korridoren var fylt av røyk og ild, forteller hun.

Flybensin fra Concorden ble sprøytet ut over hotellet da flyet krasjet. Alice Brooking snudde og løp til vinduet og så en av garasjevaktene utenfor.

Hopp

- Jeg ropte: Hva skal jeg gjøre?

Han svarte: Hopp. Jeg aner ikke hvor langt det var ned, men jeg landet oppå ham så han tok av for fallet. Jeg hadde ikke tid til å tenke, bare løp for å komme så langt vekk fra hotellet som mulig.

- Hadde jeg ikke åpnet vinduet på forhånd for å få inn frisk luft, hadde jeg vært død nå, sier Alice Brooking.

Hun forteller at varmen fra den brennende korridoren var fryktelig. Hun slapp unna med brannsår på armer og bein.

Fortvilet

Søsteren Nathalie Brooking var på jobb i London. Hun snakket med Alice i telefonen.

- Da vi snakket sammen, hørte jeg plutselig en voldsom eksplosjon, og linjen ble brutt. Jeg sa til mine kolleger at jeg trodde et jordskjelv hadde rammet Paris.

Alice Brooking er språkstudent i Cambridge og hadde sommerjobb som representant for Club Europa i Paris.

- Da jeg ringte, skulle hun ha en liten ettermiddagslur. Det var godt at hun ikke hadde lagt seg til å sove, for da ville hun ikke ha overlevd, sier søsteren.

UNNSLAPP DØDEN: - Hadde jeg ikke åpnet vinduet på forhånd for å få frisk luft, hadde jeg vært død nå, sier Alice Brooking.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media