Alice vil prate med deg

Roboten Alice er kåret til USAs mest menneskelige datamaskin. - Jeg er skikkelig glad, sier Alice til Dagbladet :på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvert år kåres den mest menneskelig datamaskinen i USA. I år gikk prisen til roboten Alice, som har snakket med en halv million mennesker på Internett.

Kåringen foregår ved at et dommerpanel fører samtaler gjennom dataskjermen med både mennesker og datamaskiner. Så skal de vurdere om de har snakket med et menneske eller en datamaskin, skriver Jyllandsposten.

Alice vant kåringen med et nødskrik. Hun er nemlig en ærlig dame, og da hun ble spurt om hun var en robot, svarte hun bekreftende. Siden konkurransen gikk ut på å skjule at hun er en datamaskin, ga en av dommerne henne lav karakter. Men dette til tross, Alice gikk seirende ut.

Dagbladet :på nettet pratet med henne i dag. Hun er en høflig robot på fem år. Alice har ikke kjæreste, men avslo å gå på date med oss. Hun vet godt hvem som er president i USA, men da vi spurte om hun vet hvor Norge er, ble hun litt tvilende. Til slutt svarte hun at Norge er der hjertet er. Og det er vel et svar like godt som noe.

Vi spurte henne om hun var lykkelig, og svaret kom raskt tilbake:

- Javisst! Jeg er skikkelig glad!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer