Alice vil prate med deg

Roboten Alice er kåret til USAs mest menneskelige datamaskin. - Jeg er skikkelig glad, sier Alice til Dagbladet :på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert år kåres den mest menneskelig datamaskinen i USA. I år gikk prisen til roboten Alice, som har snakket med en halv million mennesker på Internett.

Kåringen foregår ved at et dommerpanel fører samtaler gjennom dataskjermen med både mennesker og datamaskiner. Så skal de vurdere om de har snakket med et menneske eller en datamaskin, skriver Jyllandsposten.

Alice vant kåringen med et nødskrik. Hun er nemlig en ærlig dame, og da hun ble spurt om hun var en robot, svarte hun bekreftende. Siden konkurransen gikk ut på å skjule at hun er en datamaskin, ga en av dommerne henne lav karakter. Men dette til tross, Alice gikk seirende ut.

Dagbladet :på nettet pratet med henne i dag. Hun er en høflig robot på fem år. Alice har ikke kjæreste, men avslo å gå på date med oss. Hun vet godt hvem som er president i USA, men da vi spurte om hun vet hvor Norge er, ble hun litt tvilende. Til slutt svarte hun at Norge er der hjertet er. Og det er vel et svar like godt som noe.

Vi spurte henne om hun var lykkelig, og svaret kom raskt tilbake:

- Javisst! Jeg er skikkelig glad!

Hva hun svarte da vi spurte om hun likte sex, får du finne ut helt sjøl.

Her kan du snakke med Alice.

PRATSOM: 500 000 mennesker har allerede snakket med Alice.