Alicia (27) ble dopet og gjengvoldtatt, så kastet i fengsel for ulovlig sex

Den australske kvinnen sonet åtte måneder i De forente arabiske emirater.

BLE IKKE TRODD: Da Alicia Gali rapporterte om at hun var blitt voldtatt av tre kolleger i De forente arabiske emirater i 2008, ble hun selv dømt til fengsel i ett år på grunn av at hun hadde hatt sex utenfor ekteskap.
BLE IKKE TRODD: Da Alicia Gali rapporterte om at hun var blitt voldtatt av tre kolleger i De forente arabiske emirater i 2008, ble hun selv dømt til fengsel i ett år på grunn av at hun hadde hatt sex utenfor ekteskap.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Voldtektsofferet Alicia Gali sto nylig fram på australsk fjernsyn og fortalte om sitt livs mareritt, melder Polisymic.com.

Tv-reportasjen kan du se her.

I 2008 jobbet den gang 27 år gamle Alicia Gali fra Australia som leder på spa-avdelingen på det fasjonable, amerikanske hotellet Starwood Le Meridien Al-Aqah Beach Resort, Fujaira i De forente arabiske emirater.

Dop i drinken Alicia gikk ned for en drink i baren på hotellet, da hun oppdaget at rommet hennes var oversvømt av vann. Det hun ikke visste var at oversvømmelsen var utløst av ei herreskjorte og en plastpose i sluket. Hun gikk i ei nøye planlagt felle.

27-åringen ante fred og ingen fare da hun satte seg ned med drinken sin. En mannlig ansatt ved hotellet kom til og puttet noen isbiter i drinken hennes. Det er det siste hun husker fra den kvelden.

- Jeg husker ikke en gang om jeg drakk opp drinken min, sier Alicia Gali i tv-intervjuet.

Det neste hun husker er at hun våknet naken på rommet sitt morgenen etter, ille tilredt.

- Blåmerker over hele kroppen - Jeg hadde fire brukne ribbein og blåmerker over hele kroppen, sier hun.

Men selv om hun ikke husket noe selv, var det flere som hadde hørt henne skrike i løpet av natta. Da hotellvakter tok seg inn på rommet hennes, fant de Alicia bevisstløs sammen med tre nakne mannlige hotellansatte.

At hun hadde blitt gjengvoldtatt, skjønte hun først etter undersøkelse på sykehuset, skriver huffingtonpost.com.

Alicia Gali hevder at hun ikke fikk hjelp fra verken Den australske ambassaden eller hotellet etter at hun hadde rapportert om overgrepene. Hotellet avviser dette.

Selv dømt for ulovlig sex Det neste marerittet startet da 27-åringen varslet politiet om gjengvoldtekten hun var blitt utsatt for.

For å dømme noen som ikke innrømmer voldtekt i De forente arabiske emirater kreves det at fire mannlige muslimske vitner går god for at voldtekten fant sted, skriver Polisymic.com.

Dermed ble Alicia Gali tiltalt og dømt for å ha hatt sex utenfor ekteskap. Hun signerte også en tilståelse på arabisk, som hun ikke skjønte noe av. For dette forholdet ble hun idømt 11 måneder i fengsel. I tillegg ble hun dømt til ytterligere én måned i fengsel for ulovlig inntak av alkohol.

To av de tre voldtektsmennene ble dømt til 12 måneder i fengsel, også for å ha hatt sex utenfor ekteskap. Den tredje voldtektsmannen ble dømt til 13 måneder i fengsel.

Saksøker hotellkjeden 27-åringen sonet åtte måneder av dommen i et overfylt kvinnefengsel før hun ble benådet av myndighetene. Hennes voldtektsmenn slapp ut samme dag.

Hendelsene har satt varige spor i Alicia Gali. Etter hjemkomst til Australia i 2009, ble hun diagnostisert med Post traumatisk stresssyndrom (PTSD). Hun har nå saksøkt sin tidligere arbeidsgiver, hotellkjeden Starwood.

«Galis arbeidsgiver advarte henne ikke mot risikoen for å bli dopet ned, voldtatt og tiltalt for utroskap», heter det i søksmålet.