Alien-kult vil klone mennesker

En underlig kult vil prøve å lage verdens første klonede menneske. Rael-sekten tror at mennesker er klonet av skapninger fra fremmede planeter og kloning er veien til evig liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et amerikansk par har donert drøye 2.7 millioner kroner slik at kulten kan klone frem deres avdøde datter. Hun døde ti måneder gammel i en medisinsk ulykke. Foreldrene til den lille jenta har tatt vare noen av cellene hennes, og håper nå at kultens vitenskapsmenn kan gjenskape datteren.

Ikke uventet har den planlagte menneskekloninga skapt etisk debatt.

- Det er absolutt kriminelt å klone mennesker, sier mannen bak den klonede sauen Dolly, Professor Ian Wilmut til Daily Express.

Men Rael-sekten lar seg ikke stoppe. Den tror kloning er veien til evig liv. Mannen bak kulten, Claude Vorilhon, har allerede startet et kloningsfirma. Clonaid skal lage barn for homsepar, og ligger i et tredje verden-land der menneskekloning er lovlig.

På en pressekonferanse hevdet talspersoner for Rael at over 50 kvinner har meldt seg frivillig til å bære de klonede barna frem.

- Vi har pengene og planlegger start i oktober, sier sjefsforsker Doktor Brigitte Boisselier for Raelianerne til Daily Express.

Forskere bekymret

Forskere verden over er nå bekymret for utviklingen. Det skal finnes en hel del mennesker som ønsker å reprodusere seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer