Alien-kult vil klone mennesker

En underlig kult vil prøve å lage verdens første klonede menneske. Rael-sekten tror at mennesker er klonet av skapninger fra fremmede planeter og kloning er veien til evig liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et amerikansk par har donert drøye 2.7 millioner kroner slik at kulten kan klone frem deres avdøde datter. Hun døde ti måneder gammel i en medisinsk ulykke. Foreldrene til den lille jenta har tatt vare noen av cellene hennes, og håper nå at kultens vitenskapsmenn kan gjenskape datteren.

Ikke uventet har den planlagte menneskekloninga skapt etisk debatt.

- Det er absolutt kriminelt å klone mennesker, sier mannen bak den klonede sauen Dolly, Professor Ian Wilmut til Daily Express.

Men Rael-sekten lar seg ikke stoppe. Den tror kloning er veien til evig liv. Mannen bak kulten, Claude Vorilhon, har allerede startet et kloningsfirma. Clonaid skal lage barn for homsepar, og ligger i et tredje verden-land der menneskekloning er lovlig.

På en pressekonferanse hevdet talspersoner for Rael at over 50 kvinner har meldt seg frivillig til å bære de klonede barna frem.

- Vi har pengene og planlegger start i oktober, sier sjefsforsker Doktor Brigitte Boisselier for Raelianerne til Daily Express.

Forskere bekymret

Forskere verden over er nå bekymret for utviklingen. Det skal finnes en hel del mennesker som ønsker å reprodusere seg selv.

Det forferdelige problemet med kloning er ikke av teknisk art. På veien mot en suksessfull menneskekloning vil det være mange avbrutte svangerskap.

- Det er et tallenes spill, sier George Seidel ved universitetet i Colorado.

20 egg og 50 surrogatmødre er det som statistisk trengs. Det enes de fleste kloningseksperter om.

Kloning er å lage en genetisk tvilling fra en enslig celle, for eksempel fra huden. I 1996 ble det første pattedyret klonet. Etter sauen Dolly er både kveg, mus og griser klonet.