«Alko-rabatt» på diger NRK-fest

Mørke skyer legger seg over store deler av kommersiell media, men «the sun always shines on» statlige NRK: I går feiret statskanalens journalister seg selv med storstilt sommerfest med alkohol på rabatt.

KVAMMEN PÅ SCENEN: I bakgrunnen skimtes deler av underholdningen ved NRKs digre sommerfest på superhippe Salt i Oslo sentrum. Skjermdump: Instagram
KVAMMEN PÅ SCENEN: I bakgrunnen skimtes deler av underholdningen ved NRKs digre sommerfest på superhippe Salt i Oslo sentrum. Skjermdump: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Man får mye moro med over 6,3 milliarder skattekroner i årlig inntekt.

Og i går kveld feiret «NRK Nyhet» seg selv med storstilt sommerfest i Oslo sentrum.

Budsjettet var på 350 000 kroner, opplyser NRK overfor Dagbladet.

- Vi var omtrent 210 mennesker, sier Åse Westrum, administrativ redaktør i NRK, til Dagbladet.

1600 kroner per person

Budsjettet utgjør 1660 kroner per NRK-ansatt som møtte opp, men NRK opplyser at den endelige kostnaden ikke er klar ennå.

NRK-festen ble avholdt på det hippe utestedet Salt, med Oslofjorden, operaen og Munch-museet som nærmeste naboer. Salt består av uteområder, scene, sauna, og en rekke mat- og serveringssteder.

Stedet er et meget populært samlingspunkt i Oslo i sommermånedene, og den som vil få plass i sola bør møte opp tidlig. NRK hadde leid et større lokale på Salt.

- Vi hadde gleden av å invitere medarbeiderne som jobber i Nyhetshuset på Marienlyst til en sommerfest i går. Dette er første felles fest på tre år, så det var stor oppslutning og god stemning, sier Westrum videre.

- Festen var i går, så vi har ikke fått regningen ennå, legger hun til.

Tre drinker inkludert

Det var en egenandel på 150 kroner per person på NRK-festen, opplyser Westrum. Dette ga hver enkelt NRK-ansatt mat og tre bonger i baren.

Én øl på byen i Oslo ligger tett opp mot 120 kroner i disse dager.

- Da fikk alle grillmat og tre bonger med valget mellom alkoholfri drikke eller husets vin eller øl. Ut over dette betalte folk selv, opplyser Westrum.

Det var også prisutdeling, hvor NRK Nyhets hederspris gikk til kulturreporter Marianne Rustad Carlsen.

Mens NRK mesket seg med solskinn, er det mørke skyer over store deler av Norges kommersielle medievirkelighet.

En rekke mediehus har nå overtids- og ansettelsesstopp.

Kjendis på scenen

NRK klinket likevel til med skikkelig underholdning, også. Popartist Daniel Kvammen, kjent fra «Kompani Lauritzen», var leid inn for å underholde de statlig ansatte på deres festkveld.

- Vi fikk gleden av å se og høre tre låter fra Daniel Kvammen til en hyggelig kompispris, sier Åse Westrum i NRK.

PS. For ordens skyld: Dagbladet mottar ingen statsstøtte, og avholder ingen sommerfest i år (heller). Dagbladet var riktignok nylig i København for å ferie eieren Aller Medias 150-årsdag, der svenske kolleger ble krenket av underholdingen. Les mer om det under:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer