Alkofritt eller fyll?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag kveld kl 23,45 i baren på Hotel Continental i Oslo står to unge gutter ved bardisken ikledd boblejakke. Etter klesdrakta og alderen å dømme ville de ha passet bedre i køen på kebabkiosken. De var kontrollører fra Oslo kommune og skulle finne ut om barens klientell var dannede, pene og ikke beruset. De ville forvisse seg om at det i baren ikke ble skjenket alkohol til fulle mennesker (gad vite hvem som kan gjøre det, med de prisene det er på bar i Oslo!). Og de skulle sjekke om det i baren kunne bestilles alkoholfrie viner og øl. Den proffe barsjefen hentet fram det alkoholfrie utvalget. De sto der fra sist det var kontroll.

For ungguttene kommer annenhver uke for å fylle ut sine skjemaer i to eksemplarer. Kanskje la de merke til at Rema-sjef Odd Reitan satt i et hjørne sammen med gode venner og tok en liten nightcap, og at noen venner fra Årnes var innom for et siste glass etter lutefiskmiddagen. Toget hadde jo ikke avgang før om 40 minutter.