Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alkohol dreper

En svensk undersøkelse viser at nesten en tredel av alle unaturlige dødsfall skyldes alkohol. - Tallene for Norge er like høye, mener rusforsker Hans Olav Fekjær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ingen samlestatistikk her til lands, men hvis vi ser på tallene for de enkelte kategoriene unaturlige dødsfall, vil vi nok havne på samme nivå som i Sverige, sier overlege og rusforsker Hans Olav Fekjær til Dagsavisen.

Alkohol er medvirkende årsak til 60 til 70 prosent av alle drap. Over 80 prosent av alle voldshandlinger skjer i alkorus. I 30 prosent av trafikkulykkene med én bil involvert, er føreren påvirket av alkohol. I over 20 prosent av alle ulykker som registreres ved legevaktene, er alkohol involvert. Omtrent 40 personer dør av rene alkoholoverdoser i året.

-Folks ferdigheter svekkes i påvirket tilstand. Mange overvurderer også sine evner. Det gjør dem mer utsatt for ulykker, sier Fekjær og påpeker at folk endrer atferd i fylla.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media