Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alkohol hjernesunt

Et par drinker om dagen halverer nesten risikoen for hjerneslag som følge av blodpropp. Men drikker du sju eller flere, tredobles risikoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både øl, vin og sprit er bra i små doser, har amerikanske forskere funnet ut. Undersøkelsen er publisert i denne ukas utgave av American Medical Associations legetidsskrift, JAMA, skriver VG tekst-tv.

Forskerne har sett på slagtilfeller forårsaket av blodpropp. Fire av fem blir rammet av slag på grunn av blodpropp. Folk som tar seg en dram eller to daglig reduserer denne risikoen med hele 45 prosent, i forhold til avholdsfolk. Men dersom du drikker sju eller flere såkalte enheter alkohol per dag tredobler du risikoen for hjerneslag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling