MÅ BLÅSE: Bussfjåfører hos Unibuss må belage seg på å blåse før de kan starte motorene i fremtiden. 
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
MÅ BLÅSE: Bussfjåfører hos Unibuss må belage seg på å blåse før de kan starte motorene i fremtiden. Foto: Krister Sørbø / SCANPIXVis mer

Alkolås i busser etter fyllekjøring

Må blåse før motorene kan starte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansand (NTB):Unibuss har bestemt seg for å installere alkolås i alle sine busser etter at en sjåfør ble tatt for fyllekjøring med buss i Kristiansand.

Det var onsdag kveld at flere passasjerer på Lavprisekspressen, som eies av Unibuss, reagerte på at bussjåføren virket beruset, men han avviste at han hadde drukket. Da han ble stoppet av politiet erkjente han imidlertid at han hadde drukket alkohol, skriver NRK.

Torsdag bestemte busselskapet seg for at alle bussene nå skal få alkolås. Dermed må sjåførene belage seg på å blåse før motorene kan startes.

- Etter å ha diskutert dette med hovedverneombud og tillitsvalgt, velger vi å installere alkolås, sier administrerende direktør Kjell Knarbakk i Unibuss.

Fra før av har det blitt installert alkolås i alle selskapets busser i Lillehammer-regionen.

Daglig leder for busselskapet Konkurrenten, Tom Roger Øydne, sier at også de vurderer alkolås.

- Skulle slike uheldige enkelthendelser gjøre at folk mister tillit til ekspressbuss som transportmiddel, så vil vi ta de nødvendige grep for å opprettholde den tilliten, sier Tom Roger Øydne, som har erfart problemer med alkolåsene.

- Det har vært tekniske problemer med at busser med alkolås ikke starter, selv om sjåføren ikke har drukket. På sikt tror jeg vi vil finne alkolåser i nær sagt alle busser, sier Øydne.

(NTB)