Alkolås i busser etter fyllekjøring

Må blåse før motorene kan starte.

MÅ BLÅSE: Bussfjåfører hos Unibuss må belage seg på å blåse før de kan starte motorene i fremtiden. 
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
MÅ BLÅSE: Bussfjåfører hos Unibuss må belage seg på å blåse før de kan starte motorene i fremtiden. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kristiansand (NTB):Unibuss har bestemt seg for å installere alkolås i alle sine busser etter at en sjåfør ble tatt for fyllekjøring med buss i Kristiansand.

Det var onsdag kveld at flere passasjerer på Lavprisekspressen, som eies av Unibuss, reagerte på at bussjåføren virket beruset, men han avviste at han hadde drukket. Da han ble stoppet av politiet erkjente han imidlertid at han hadde drukket alkohol, skriver NRK.

Torsdag bestemte busselskapet seg for at alle bussene nå skal få alkolås. Dermed må sjåførene belage seg på å blåse før motorene kan startes.

- Etter å ha diskutert dette med hovedverneombud og tillitsvalgt, velger vi å installere alkolås, sier administrerende direktør Kjell Knarbakk i Unibuss.

Fra før av har det blitt installert alkolås i alle selskapets busser i Lillehammer-regionen.

Daglig leder for busselskapet Konkurrenten, Tom Roger Øydne, sier at også de vurderer alkolås.

- Skulle slike uheldige enkelthendelser gjøre at folk mister tillit til ekspressbuss som transportmiddel, så vil vi ta de nødvendige grep for å opprettholde den tilliten, sier Tom Roger Øydne, som har erfart problemer med alkolåsene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.