All flytrafikk kan stanse denne uka

MOLDE (NTB): Streiken i offentlig sektor kan lamme flytrafikken i Sør- og Midt-Norge i løpet av få dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag trappes streiken blant de organiserte i Akademikernes Fellesorganisasjon opp, og rundt 150 ingeniører og flygeledere på Stavanger Lufthavn Sola, og Ålesund Lufthavn Vigra, samt kontrollsentralene i Oslo og Stavanger tas ut i streik. Kontrollsentralene har ansvaret for trafikken mellom lufthavnene.

Rammer hardt

- I underkant av 30 000 passasjerer daglig vil bli rammet av streiken. Så godt som all flytrafikk i Sør-Norge vil opphøre fra klokken 08.00 fredag morgen, inklusive flyvninger til og fra Oslo Lufthavn Fornebu.

Leder av streikekomiteen i AF stat, Per Aahlin, innrømmer at streiken vil føre til sterke begrensninger i sivil luftfart.

I dag trakk AF tilbake dispensasjonen for de seks streikende ingeniørene ved Luftfartverkets tekniske driftssenter i Bergen, noe Rambech mener kan føre til driftsforstyrrelser og store forsinkelser i flytrafikken.

- Vi synes Luftfartsverket dramatiserer situasjonen. Vi følger situasjonen, og vil vurdere å gi dispensasjon hvis vi synes det er nødvendig, svarer Aahlin.

Allerede streik

Kristiansund lufthavn, Kvernberget, har allerede fått merke streiken blant seks AF-organiserte flygeledere og to teknikere. All sivil luftfart ved flyplassen er stanset.

Nå må flypassasjerer fra Kristiansund og Nordmøre reise til nærmeste flyplass, Årø i Molde. Flere av avgangene fra Bergen, Trondheim og Oslo til Molde og Kristiansund går normalt via begge byene, og distriktssjef Odd Anker Hammerø i Braathens sier at det foreløpig ikke er aktuelt å sette opp ekstra avganger til og fra Molde.

Kvernberget betjener også helikoptertrafikken til alle oljeplattformene nord for Stad, med seks-åtte daglige turer.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer