STENGT: Underkjølt regn skaper store trafikkproblemer på Gardermoen i dag. Bildet viser et fly som blir aviset på Oslo Lufthavn.  Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
STENGT: Underkjølt regn skaper store trafikkproblemer på Gardermoen i dag. Bildet viser et fly som blir aviset på Oslo Lufthavn. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

All flytrafikk står stille på Oslo Lufthavn Gardermoen

Stengt til klokka 10.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - For øyeblikket står det helt stille. Det er umulig å drive flyplass når regnet fryser når det treffer bakken, sier informasjonssjef Jo Kobro på Oslo Lufthavn Gardermoen til Dagbladet.

Han forteller at meteorologene sier at det skal bli varmere fram mot klokken ni, og at flyplassen i hvert fall er stengt fram til ti.

- Det er mye folk som reiser hver morgen, så dette har konsekvenser for mange, sier Kobro.

Til tross for isproblemet ber flyplassen passasjerene likevel om å møte til avtalt tid.

- Det har kommet regn som har frosset siden i går kveld. Jeg regner med at temperaturen vil krype over på pluss i løpet av to til tre timer, og da vil ikke regnet fryse, sier statsmeteorolog Helge Strand ved Meteorologisk Institutt til Dagbladet klokka sju.

- I natt kommer det til å bli greie forhold, men kanskje litt tåke, så det er ikke sannsynlig at dette vil være et problem igjen i morgen tidlig, sier Strand.

Dagbladet følger saken.