- All grunn til å tro at opposisjonsstyrker sto bak gassangrepet

Russlands president Vladimir Putin beskytter sin nære allierte i Damaskus i et leserinnlegg i The New York Times.

SKREV LESERINNLEGG: Russlands president Vladimir Putin gir opprørerne i Syria skylda for det kjemiske angrepet. Foto: Reuters/Alexei Nikolskyi/RIA Novosti/NTB Scanptix
SKREV LESERINNLEGG: Russlands president Vladimir Putin gir opprørerne i Syria skylda for det kjemiske angrepet. Foto: Reuters/Alexei Nikolskyi/RIA Novosti/NTB Scanptix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin holder fast ved at det trolig var syriske opprørere og ikke regjeringsstyrker som sto bak gassangrepet som rystet en hel verden i august.

- Ingen er i tvil om at det er benyttet giftgass i Syria, men det er all grunn til å tro at det var opposisjonsstyrker og ikke den syriske hæren som sto bak. Dette for å framprovosere en intervensjon fra sine mektige, utenlandske beskyttere, som nå står på fundamentalisters side, skriver Putin i et leserinnlegg i The New York Times.

Innlegget framstår som et direkte svar på fjernsynstalen president Barack Obamas holdt onsdag, der han hevdet å vite at det var syriske regjeringsstyrker som sto bak gassangrepet.

Ingen av de to presidentene har lagt fram beviser for sin versjon av angrepet som kostet hundrevis av menneskeliv 21. august, og FNs inspektører har ennå ikke lagt fram sin rapport.

Putin advarer i innlegget mot at det kan komme nye provokasjoner fra de syriske opprørernes side og frykter at de vil angripe Israel for å trekke USA og verdenssamfunnet inn i krigen.

- Vi kan ikke ignorere rapportene om at militante nå forbereder nok et angrep, denne gangen mot Israel, skriver Putin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer