All jernbanetrafikk rundt Oslo ble satt ut av spill

Strømbrudd mørkla Jernbaneverkets trafikkstyringssentral.

INGEN TRAFIKK: Bildet er fra Oslo sentralstasjon i kveld, under strømbruddet. Ingen tog passerer. Foto: ALEKSANDER ANDERSEN/SCANPIX
INGEN TRAFIKK: Bildet er fra Oslo sentralstasjon i kveld, under strømbruddet. Ingen tog passerer. Foto: ALEKSANDER ANDERSEN/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): All togtrafikk i og rundt Oslo ble satt ut av spill i 21.30-tida. Årsaken er strømbrudd ved Jernbaneverkets trafikkstyringssentral - som førte til at alle signaler gikk i svart, melder NTB.

- Jernbaneverket har trøbbel med strøm og dataanlegg i kveld. Det betyr i praksis at det går ingen tog i Oslo-området nå, sier informasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby, til Dagbladet klokka 21.40.

- Det høres voldsomt ut, men i kveld er det bare tog mellom Lillestrøm og Asker, og Skøyen og Ski, som går. Vi har bestilt drosjer til disse passasjerene, understreker han.

En times tid seinere har situasjonen bedret seg noe.

- Nå går togene mellom Skøyen og Ski igjen, mens Lillestrøm - Asker er erstattet med drosje inntil videre, sier Lundeby.

Han vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene på denne strekningen vil være i rute igjen.

I 23-tida hadde Jernbaneverket fått ryddet opp i de tekniske problemene, og alle strekninger var igjen åpne for trafikk.