VIL GI DET AVGIFTSFRITT TIL BARNA:  Lørdag la David Cameron ut denne meldinga. Det konservative partiet vil øke taket for arveavgift til én million pund, ca. tolv millioner kroner. Det vil frita mange familier for arveavgift. Foto: Valgmateriell fra det konservative partiet.
VIL GI DET AVGIFTSFRITT TIL BARNA: Lørdag la David Cameron ut denne meldinga. Det konservative partiet vil øke taket for arveavgift til én million pund, ca. tolv millioner kroner. Det vil frita mange familier for arveavgift. Foto: Valgmateriell fra det konservative partiet.Vis mer

«All skatt er irriterende. Arveavgift er greit»

«Kvakksalverne»-forfatter Ben Goldacres Twitter-meldinger spres på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Rettferdig, moralsk og fornuftig». Slik oppsummerer Ben Goldacre hva han mener om arveavgift. Han utdyper synet i seks twittermeldinger. På under et døgn er punktene retweetet hundrevis av ganger.

«Bad Science»-forfatter
Ben Goldacre lege, utdannet ved Oxford og mest kjent for sin Bad Science-spalte i The Guardian. Han har gitt ut to bøker som er oversatt til norsk: «Kvakksalverne -Et oppgjør med tvilsom medisin, falske slankekurer og naive medier» og «Bitter Pille -Hvordan legemiddelindustrien villeder leger og skader pasienter».

Svarer Cameron
Utspillet om arveavgift kommer etter at David Camerons konservative parti nå fjerner arveavgiften for for første bolig. «Hjemmet du har jobbet for og spart til tilhører deg. Vi skal hjelpe deg å gi det videre til barna dine», twitret Cameron lørdag.

Det antas at Camerons utspill er et forsøk på å få de eldre tilbake fra UKIP.

- Dårlig nytt
Her er twitter-meldingene i norsk versjon:


1. Vi har levd gjennom en periode med forferdelig økning i kapital- og inntektsulikhet. å videreføre den til neste generasjon er veldig dårlig nytt.

2. Vekst i eiendomsverdi er ikke regnet med i avkastnings-skatt fordi du trenger et sted å bo. Når du er død holder ikke den unnskyldningen lenger.


3. Rikdom i fast eiendom kommer fra verdien av land, som øker på grunn av handlingene til alle i landet, ikke bare deg

4. Eldreomsorg er meget dyrt. De eldre forutså ikke dette og betalte ikke skatt for å finansiere det. Eiendomsverdier vil passe utmerket.


5. Et land hvor du kommer opp og frem ved hell og arv heller enn hardt arbeid er er lat og urettferdig land som vil mislykkes.

6. Jeg skjønner det basale behovet for å ta vare på barna dine, men om du planlegger å gjøre det med banksedler så gjør du noe feil.