9.000 ØL: Lekter’n solgte 9.000 øl på 17. mai, som er ny rekord. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen.
9.000 ØL: Lekter’n solgte 9.000 øl på 17. mai, som er ny rekord. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen.Vis mer

All-time high for uteserveringene

Den varmeste mai noensinne har gitt travle dager på landets uteserveringer. I Oslo økte Lekter’n omsetningen med over 35 prosent i mai.

(Finansavisen): Den varmeste mai noensinne har gitt travle dager på landets uteserveringer. I Oslo økte Lekter’n omsetningen med over 35 prosent i mai.

- Det har vært fantastisk siden finværet startet i midten av april. Lekter’n omsatte for 15 millioner kroner i mai, en økning fra 11 millioner i fjor. Det er all time high, sier Tone Langbach, adm. direktør i Mat & Drikke, til Finansavisen.

I mai ble det satt ny rekord i maksimumstemperaturer ved 73 målestasjoner i Norge, ifølge Meteorologisk Institutt. Det var den varmeste mai noensinne og temperaturen for hele Norge lå 4,2 grader over normalen for mai, melder NTB.

Ølrekord

Uteserveringen på Lekter’n, trolig Oslos mest kjente, har omtrent 1.500 sitteplasser og åpnet 19. mars i år.

På 17. mai, en av de travleste dagene for hovedstadens uteserveringer, slo Lekter’n ny rekord med 9.000 solgte øl, ifølge Finansavisen. Det er 10 øl hvert eneste minutt i åpningstiden.

Økte 20 prosent

I Mat & Drikke-konsernet inngår også Albert Bistro, Louise Restaurant & Bar og Café Sorgenfri på Aker brygge, i tillegg til Café Christiania i Oslo sentrum.

I gjennomsnitt hadde spisestedene i gruppen en omsetningsøkning på 20 prosent i mai.

- Og det på en måned som allerede vanligvis er en god måned. Vi tuller litt med at vi snart trenger en regnværsdag for å få tid til å puste litt og gjennomføre litt vedlikehold, sier Langbach til avisen.

I år innførte selskapet Vipps-betaling på Lekter’n. Gjestene finner drikke- og matmeny i Vipps-appen, som gjør prosessen med bestilling og betaling enklere og raskere.

- Rekordomsetning

Fursetgruppen driver en rekke restauranter i hovedstaden, også flere med store uteserveringer, skriver Finansavisen.

- Hetebølgen den siste tiden har gitt rekordomsetning på flere av våre uteserveringer, som Ekebergrestauranten, Ling Ling Hakkasan, Sanguine på Operaen og Festningen Restaurant, sier adm. direktør Gjøran Sæther i Fursetgruppen, til avisen.

Han ønsker ikke å oppgi omsetningstallene for mai, men forteller til avisen at tallene ligger en god del høyere enn på samme tidspunkt i fjor.

- Vi synes selvsagt det er veldig hyggelig at folk er ute og koser seg i varmen etter en særdeles lang og kald vinter

Andre økonominyheter:

Larkollen-hotellet håver inn
Supermegler skal selge gigantvillaer for 150 mill.