Allah i spissen for Hydro

Hydros nye logo betyr Allah i muslimske land. Tilfeldig, melder selskapet som satser tungt i Iran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hydros nye firmalogo er mistenkelig lik den arabiske stavelsen for Allah, melder Framtiden i våre henders organ NorWatch.

Logoen ble lansert 11. desember i fjor, og vakte begeistring i Hydros kontorer i Iran - som er et av hovedsatsingsområdene for selskapet, skriver NorWatch.

De var selv i iran på Hydros kontor under lanseringen. «på Hydro Zagros-kontoret i Teheran var stemningen god: Logistikkansvarlig Trond Erik Lie hadde funnet ut at seilene på båten i den nye Hydro-logoen betyr Allah lest med det arabiske alfabetet, som også brukes i det iranske skriftspråket, farsi.», skriver NorWatch.

Smiger

«Det er et vanskelig land å jobbe i, med byråkrati, kulturforskjeller og mye korrupsjon. Derfor er det nærliggende å spørre: Er det tilfeldig at seilbåtlogoen også er ordet Allah, eller er det et forsøk på å blidgjøre det iranske prestestyret?», spør NorWatch i artikkelen. De har testet logoen på Saki Rahman, talsperson for den venstreorienterte demokratiorganisasjonen The Union Of People's Fedaian Of Iran i Skandinavia. Han fikk ikke vite hva han skulle se etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer