Allan arrangerer jul for ensomme og hjemløse med gratis mat og gaver

I fjor var det ikke plass til alle. Det håper han å gjøre noe med i år.

DEKKET BORD: I fjor var det ikke plass til alle som ville feire jul hjemme hos Allan. I år stiller forsamlingshuset i danske Strellev sine lokaler til disposisjon. Foto: Kasper Larsen / TV SYD
DEKKET BORD: I fjor var det ikke plass til alle som ville feire jul hjemme hos Allan. I år stiller forsamlingshuset i danske Strellev sine lokaler til disposisjon. Foto: Kasper Larsen / TV SYD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forsamlingshuset i danske Strellev vil det om en knapp måned være pyntet til jul. Bordet vil være dekket, og de lekreste retter vil serveres, men gjestene vil neppe kjenne hverandre.

Det er Allan Poulsen som står bak initiativet i den lille danske byen, og det er en forlengelse av en tradisjon han har vedlikeholdt i flere år.

I fjor åpnet han dørene til sitt eget hjem for 21 fremmede gjester som ikke hadde noe annet sted å feire jul. Men selv om han omtaler det som den beste kvelden i sitt liv, måtte han samtidig si nei til 30-40 gjester han ikke hadde plass til.

Det vil han unngå i år.

- Vi skal spise god mat og hygge oss, sier Allan Poulsen. Foto: Privat
- Vi skal spise god mat og hygge oss, sier Allan Poulsen. Foto: Privat Vis mer

- Noe alle fortjener

Strellev har stilt forsamlingshuset til disposisjon, og til Dagbladet forteller han at rammen rundt årets feiring vil bli perfekt.

- Vi skal spise god mat og hygge oss. Jeg synes dette er noe alle fortjener, sier han, og legger til at det også vil bli gaver.

Men Poulsen er ikke alene om å bidra. Kjøpmann Martin Fuglsbjerg fra den lokale Rema 1000-butikken bidrar med maten, og Poulsen kan fortelle at Coca-Cola har tatt kontakt og vil stille med drikkevarer.

I tillegg er det en gutt og ei jente som har sagt at de vil komme og spille musikk for gjestene.

Plass til 100

Julen handler i stor grad om familie, og Poulsen sier til danske TV 2 at dette er mye av årsaken til at han steller i stand fest hvert år.

- Når man ser hvor takknemlige folk blir, så er det hele verdt det. Jeg har selv hatt en vanskelig periode for noen år tilbake, sier han.

Til Dagbladet sier han at det i år er plass til 100 gjester, og at han håper det blir fullt hus.

- Det er allerede 47 stykker som har ringt og sier at de vil komme, sier han oppglødd.

Og det er ennå mer enn fire uker til jul.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer