- Alle 65 omkommet

Det finnes ikke nok oksygen i gruven til at de 65 arbeiderne kan være i live, sier ledelsen i det mexicanske gruveselskapet én uke etter eksplosjon som sperret arbeiderne inne i gruven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Arbeidet med å oppnå kontakt med de innesperrede arbeiderne har pågått hele uken. Resultatene har uteblitt, og lørdag kveld fikk de pårørende den tunge beskjeden om at ingen av de innesperrede er i live, melder BBC.

Mexikanske myndigheter og forskere øynet tidligere i uken et lite håp om å finne overlevende i luftlommer i gruvegangen. Lørdagens konklusjon kommer etter at vitenskapelige tester viser for lav oksygenkonsentrasjon til at mennesker kan ha overlevd.

Størsteparten av arbeiderne arbeidet hele to kilometer inne i gruven da antent gass forårsaket at gruveutgangen kollapset. Gruven ligger nord i Mexico i staten Coahuila, som grenser til Texas i USA.

HÅPET UTE: Letemannskapene har ikke funnet noen omkomne, men ifølge ledelsen i gruveselskapet er det ikke lenger håp om å finne overlevende etter eksplosjonen som sperret 65 arbeidere inne i en kullgruven i Mexico forrige søndag. Pårørende samlet seg lørdag utenfor gruven for å sørge.