ANGREP:  Røyk stiger opp fra flyplassen i Karachi, hvor minst 23 mennesker ble drept, inkludert alle de ti angriperne. Foto: REUTERS/Athar Hussain
ANGREP: Røyk stiger opp fra flyplassen i Karachi, hvor minst 23 mennesker ble drept, inkludert alle de ti angriperne. Foto: REUTERS/Athar HussainVis mer

- Alle angriperne er drept på flyplassen

Etter terrorangrepet i Karachi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyplassen i Karachi i Pakistan ble søndag kveld ble rammet av et terrorangrep som varte i flere timer.

Situasjonen ved lufthavna skal nå være under kontroll. Hærens talsmann Asim Bajwa skriver på Twitter at angriperne er «eliminert». I alt ti terrorister har blitt drept. Minst 13 andre ble drept i angrepet, hvorav ti av dem var sikkerhetspersonell.

Utstyrt med granater og automatvåpen gikk terrorister til angrep på den gamle terminalen på flyplassen i Karachi, som brukes til VIP-transport, privatfly og av pilegrimsreisende - delvis ved å klippe hull i gjerdet, delvis ved å bruke falske ID-papirer som indikerte at de var sikkerhetsvakter ved flyplassen.

- Kapringsforsøk En etterretningskilde sier til Washington Post at terroristene forsøkte å kapre et fly, men at de ikke lyktes med dette.

Terroistene skal ifølge NBC News ha vært utkledd som politimenn.

To kraftige eksplosjoner ble utløst på flyplassen i Karachi, hvor politiet forsøker å uskadeliggjøre flere væpnede angripere. Det er uklart hva som var årsaken til eksplosjonene.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet.

Ifølge nyhetsbyrået ANI skal de tatt seg inn i et tomt fly - og forsøkt å bevege seg ut på rullebanen. TV-bilder viser røyk som stiger opp fra en rullebane der flere fly står parkert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen nordmenn Sikkerhetsstyrker har omringet flyplassen og stengt veiene i området. Alle flyginger er innstilt og fly blir omdirigert.

Det skal ikke ha vært nordmenn involvert.

RYKKER INN:  Soldater fraktes inn i området med militært kjøretøy ved Jinnah internasjonale flyplass. Foto: REUTERS/Reuters TV
RYKKER INN: Soldater fraktes inn i området med militært kjøretøy ved Jinnah internasjonale flyplass. Foto: REUTERS/Reuters TV Vis mer

- Vi har ikke fått noen informasjon om at det skal være noen nordmenn på flyplassen. Den norske ambassaden i Pakistan følger tett med på situasjonen, sier pressevakt i Utenriksdepartementet Astrid Sehl til Dagbladet.

Både politiet, hæren, paramilitære styrker og flyplassens egne sikkerhetsfolk er i aksjon på lufthavna, melder NTB. Det antas at angriperne delte seg i grupper og brukte minst to ulike veier inn til flyplassområdet.

Minst fire væpnede menn skal ha blitt trengt opp i et hjørne nær flyet, hvor de havnet i en skuddveksling med sikkerhetsstyrker, ifølge Washington Post.

FRAKTER SKADDE:  En pakistansk politimann hjelper en kollega som ble skadd under angrepet. Foto: Foto: AP Photo/Shakil Adil
FRAKTER SKADDE: En pakistansk politimann hjelper en kollega som ble skadd under angrepet. Foto: Foto: AP Photo/Shakil Adil Vis mer