Alle atomanlegg i Nord-Korea stengt

FNs atomenergibyrå IAEA bekrefter at fem anlegg er stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea har stengt alle sine fem atomanlegg, bekrefter FNs atomenergibyrå IAEA.

- Ja, vi kan nå bekrefte at alle de fem atomanleggene er blitt stengt, sa IAEA-sjef Muhamed ElBaradei til journalister i Malaysia onsdag.

Inspektører fra IAEA kom før helga til Nord-Korea for å overvåke stengningen av atomreaktoren i Yongbyon i Nord-Korea. Reaktoren kan brukes til å produsere plutonium til atomvåpen. I februar gikk Nord-Korea med på å stenge reaktoren, i bytte mot 50.000 tonn fyringsolje, som begynte å komme fra Sør-Korea i forrige uke.

Representanter fra Nord-Korea, Sør-Korea, Kina, Japan, Russland og USA møtes i Beijing onsdag til et todagers møte for å diskutere en permanent stengning av Yongbyon-komplekset og en endelig skrinlegging av Nord-Koreas atomprogram.

(NTB)

FEM ATOMANLEGG STENGT: Sjef for FNs internasjonale atomenergibyrå IAEA, Mohammed ElBaradei, bekreftet onsdag at Nord-Korea har stengt alle sine atomanlegg. FOTO: ANDY WONG/AP/SCANPIX
FEM ATOMANLEGG STENGT: Sjef for FNs internasjonale atomenergibyrå IAEA, Mohammed ElBaradei, bekreftet onsdag at Nord-Korea har stengt alle sine atomanlegg. FOTO: ANDY WONG/AP/SCANPIX Vis mer