Alle berget ut, da bygård i Oslo brant

Startet i kjeller på Grünerløkka

Brann: startet mest sannsynlig i et ventilasjonsanlegg tilknyttet restauranten Illegal Burger i første etasje av bygården. Video: Henrik Skolt / NTB Scanpix Vis mer... Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SISTE: - Brannen er slukket, men vi vil arbeide på stedet utover natten, melder Oslo brann og redningsetat på Twitter.

Men så sent som i 16-tida i dag var brannen ute av kontroll, og Oslo brann og redningsetat har fortsatt store styrker på stedet, opplyser operatør Leif Erik Bruun til Dagbladet klokka 15.40.

Brannen oppsto i kjelleren under Illegal Burger på Olaf Ryes Plass 4, uten av brannårsaken er kjent. Første brannmelding kom klokka 14.13.

Da brant det godt i den gamle bygården på Grünerløkka i Oslo. Beboerne ble evakuert og brannvesenet opplyste at de har ikke hadde kontroll.

- Det brenner godt på stedet. Brannvesenet jobber seg oppover i etasjene for å se om brannen har spredt seg dit, sier operasjonsleder Cathrine Sylju i Oslo politidistrikt til NTB.

En halvtimes tid etter at meldingen om brannen i et av Oslos populære sentrumsområder kom inn, hadde brannvesenet sju biler på stedet.

- Røykdykkere i innsats. Ikke kontroll på brannen, meldte Brann- og redningsetaten på Twitter.

Omfanget av brannen og om den har spredt seg til nabobygninger, er også ukjent. Brannvesenet var tidlig på stedet og kan derfor ha bidratt til å begrense spredningen, ifølge Sylju.

Brannen startet mest sannsynlig i et ventilasjonsanlegg tilknyttet en restaurant i første etasje av bygården, som ligger ved Olaf Ryes plass.

– Vi har fått senket temperaturen såpass i kjelleren at vi kan sende røykdykkere ned dit. Det brenner fortsatt, og det er fare for at brannen kan ha spredd seg til hulrom i bygningsmassen og at den kan spre seg videre derfra, sa brigadesjef Jan Erik Andersen i brannvesenet tidligere i ettermiddag.

Frykter spredning

Snaut to timer etter at meldingen om brannen i restauranten Illegal Burger i et av Oslos mest populære sentrumsområder kom inn, hadde brannvesenet store mannskaper og flere biler på stedet. Det var kraftig røykutvikling fra restauranten, en rekke røykdykkere var inne i bygningen, blant annet for å ta rede på om det fortsatt er folk i den.

– Vi evakuerer også nabogårdene. Det er foreløpig bare snakk om et begrenset område, men vi må være forberedt på at brannen plutselig kan ta tak og blusse skikkelig opp, sa politiets innsatsleder, Arve Røtterud.

Store skader

Omfanget av brannen, og om den har spredt seg til nabobygninger, er foreløpig ukjent. Det er ikke kommet meldinger om alvorlig skadde, men noen beboere kan ha fått i seg røyk, ifølge Andersen.

– Det er store materielle skader i kjelleren, og en del røykskader ellers i gården. Det er altfor tidlig å si noe om hva som forårsaket brannen, sier brigadesjefen.

Brannen startet mest sannsynlig i et ventilasjonsanlegg tilknyttet Illegal Burger i første etasje av bygården, som ligger i Markveien ved Olaf Ryes plass.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer