- Alle blir bedt om å vaksinere seg

I dag kommer den nye planen mot svineinfluensa. Helsedirektøren har lært noe i New Zealand og Australia.

NY BESKJED FREDAG:  28. april i år la helsedirektør Bjørn-Inge Larsen fram den første planen mot svineinfluensaen. I morgen kommer han med en oppdatert og utvidet plan sammen med overlege Bjørn Iversen i Folkehelseinstituttet.  Foto: HEIKO JUNGE, SCANPIX.
NY BESKJED FREDAG: 28. april i år la helsedirektør Bjørn-Inge Larsen fram den første planen mot svineinfluensaen. I morgen kommer han med en oppdatert og utvidet plan sammen med overlege Bjørn Iversen i Folkehelseinstituttet. Foto: HEIKO JUNGE, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I dag kommer helsemyndighetene til å anbefale at alle 4,7 millioner nordmenn lar seg vaksinere mot svineinfluensa.

Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen vil ikke bekrefte signalene andre helsetopper har tolket overfor Dagbladet, men uoppfordret kommer helsedirektøren med erfaringer siden det forrige vaksinerådet ble gitt.

Før fredagens nye anbefaling har Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet gitt en million nordmenn i den såkalte risikosonen råd om å vaksinere seg. Det gjelder blant andre gravide og folk med kroniske sykdommer. - Siden sist har vi fått med erfaringene fra New Zealand og Australia. Der har pandemien gått før oss, mens det var vinter som kan sammenlignes med vår årstid. Der viser det seg at langt flere utenfor risikogruppene enn beregnet ble alvorlig syke, sier Bjørn-Inge Larsen til Dagbladet.

Dobbelt vaksineringOg erfaringene fra den sørlige halvkule er at H1N1-viruset slår til uavhengig av vanlig influensavirus. - Vi kommer med klare råd om at alle som pleier å ta influensvaksine også lar seg vaksinere mot svineinfluensa så snart vaksinen er tilgjengelig, sier helsedirektøren.På en pressekonferanse fredag vil helsemyndighetene komme med en fersk oppdatering over hvor mange som nå er alvorlig syke av svineinfluensa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer