- Alle bombemennene tatt

17 drept i Istanbul forrige søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tyrkiske myndigheter sier nå at de har tatt alle som sto bak bombeattentatet i Istanbul forrige søndag, der 17 mennesker ble drept og over 150 skadd. Kurdiske separatister utpekes som de skyldige, melder Reuters.

To bomber gikk av med ti minutters mellomrom i det verste terrorangrepet på tyrkisk jord siden al-Qaida-aksjonene i 2003.

Tilsynelatende var de to eksplosjonene koordinert slik for å drepe og skade flest mulig; den første bomba lokket folk til stedet, mens den andre og kraftigere bomba gikk av da stedet var tettpakket med folk.

- Slik vi ser det, var dette nådeløse angrepet disse separatistenes verk. De som hjalp til, de som ga dem ly, og de som deltok i aksjonen, er tatt, sier innenriksminister Besir Atalay.

Myndighetene mistenkte tidlig det forbudte kurdiske arbeiderpartiet (PKK) for å stå bak, men partiet benekter å ha hatt noe med aksjonen å gjøre, og ingen har tatt på seg ansvaret.

Like fullt er alle de åtte som statsadvokaten vil holde i varetekt, mistenkt for å være nettopp PKK-medlemmer.

PKKs væpnede kamp for en kurdisk stat i sørøstlige Tyrkia har pågått siden 1984. Om lag 40 000 er drept siden den gang, og så vel Tyrkia som USA og EU anser arbeiderpartiet for å være en terroristorganisasjon.

SKADD: En kvinne som ble skadd i terroraksjonen, og datteren hennes, tas inn i ambulansen. Foto: FEHIM KAYACAN/REUTERS/SCANPIX
SKADD: En kvinne som ble skadd i terroraksjonen, og datteren hennes, tas inn i ambulansen. Foto: FEHIM KAYACAN/REUTERS/SCANPIX Vis mer
- Alle bombemennene tatt