USA-valget

«Alle» bommet - unntatt han

Bernie Sanders gjorde et intervju før valget hvor han ble spurt om hva han trodde kom til å skje. Spådommen traff godt.

SPÅMANN: Senator Bernie Sanders traff ganske bra på hva som kom til å skje valgnatta og de påfølgende dagene. Foto: Jemal Countess/Getty Images for Care In Action/AFP
SPÅMANN: Senator Bernie Sanders traff ganske bra på hva som kom til å skje valgnatta og de påfølgende dagene. Foto: Jemal Countess/Getty Images for Care In Action/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jimmy Fallon hadde den demokratiske senatoren Bernie Sanders på besøk på «The Tonight Show»

Mannen som prøvde å bli demokratenes presidentkandidat kom med en veldig konkret spådom.

Republikansk seierRepublikansk ledelseHelt jevntDemokratisk ledelseDemokratisk seierIngen data/uavklartSist oppdatert: 30.11.2020 21:17Kilde: DDHQ
Ingen data tilgjengelig enda

--

-- valgstemmer

Biden (n%)

n stemmer

Trump (n%)

n stemmer

Sanders spådde en tidlig ledelse til Trump i vippestatene Michigan, Pennsylvania og Wisconsin, men at etterhvert som poststemmene ble talt opp, så ville Biden få et overtak.

- Av en eller annen grunn, viser forskning og meningsmålinger, at demokrater oftere benytter seg av poststemmer, mens republikanere oftere benytter seg av muligheten til å fysisk gå inn i valglokalene, sa Sanders da.

«Det er over»

Sanders mente da at Trump kom til å gå på TV og erklære seier.

- Han kommer til å si «takk for at dere har gjenvalgt meg, Amerika! Det er over! Ha en fin dag», sa Sanders.

- Men så, dagen etter, og dagen etter det, kommer alle poststemmene, og det viser seg at Biden har vunnet disse delstatene.

SAMLET: Joe Biden ba folk om å stå sammen i tiden fremover Vis mer

- På dette tidspunktet kommer Trump til å si «Her ser dere! Jeg sa jo at hele systemet er korrupt. Jeg sa de poststemmene var skurkete, og vi kommer ikke til å forlate Det hvite hus», sa Sanders.

Ganske nært

Republikansk seierRepublikansk ledelseHelt jevntDemokratisk ledelseDemokratisk seierIngen data/uavklartSist oppdatert: 30.11.2020 21:17Kilde: DDHQ
Ingen data tilgjengelig enda

--

-- valgstemmer

Biden (n%)

n stemmer

Trump (n%)

n stemmer

Sanders spådom fra før valget traff ganske godt. En av tingene som var endret var at tidslinja over de faktiske hendelsene var litt kortere, skriver Washington Post.

Allerede tirsdag kveld lokal tid, erklærte Trump «En stor SEIER» på Twitter. Dette til tross for at langt fra alle stemmene var ferdig opptalt. På dette tidspunktet ledet Trump i flere stater, som nå ser ut til å gå til Biden.

I etterkant har Trump og valgkampteamet hans ved en rekke anledninger hevdet at systemet ikke fungerer, og at poststemmene er blitt feilbehandlet.

Trump-kampanjen har blant annet gått til søksmål flere stater for å få stoppet opptellingen, og for å få gjennomgå de stemmene som allerede er talt opp. Flere av disse søksmålene har til nå blitt avvist i sine respektive domstoler.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer