Høyres Mari Lønseth med Pride-krav til ordførerne:

- Alle bør flagge for Pride!

Regnbueflagget bør vaie i alle kommuner, sier Høyres Mari Holm Lønseth. Men Os-ordfører og Frp-topp Terje Søviknes sa denne uka nei til et Ap-forslag om å heise Pride-flagget.

REGNBUEFLAGGET: Flaggreglene er ikke så strenge som enkelte skal ha det til, sier Høyres Mari Holm Lønseth. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
REGNBUEFLAGGET: Flaggreglene er ikke så strenge som enkelte skal ha det til, sier Høyres Mari Holm Lønseth. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Norske kommuner skal være inkluderende. Alle bør heise Pride-flagget. Ordførerne må slutte å gjemme seg bak et regelverk som ikke er så strengt som mange tror. Jeg vil slippe diskusjoner om flagg, og heller bruke tida på å feire kjærligheten. Det er ikke forbudt å heise regnbueflagget på offentlige bygninger, sier Lønseth til Dagbladet.

- Har kommunen et eget pride-arrangement eller er medarrangør, så kan flagget heises på rådhuset. På frittstående flaggstenger kan kommunene flagge med regnbueflagget i forbindelse med Pride, sier hun.

Nei fra Søviknes

Nettopp dette poenget ble diskutert da formannskapet i Os i Hordaland tirsdag denne uka tok stilling til et Ap-forslag om å heise regnbueflagget under Bergen Pride i juni og årlig på FNs menneskerettighetsdag 10. desember.

Ordfører og Frp-nestleder Terje Søviknes ga ifølge lokalavisa Midtsiden tydelig uttrykk for at han personlig støtter ideen, men at flaggloven setter begrensninger.

- Slik jeg tolker loven kan vi heise ulike typer flagg når kommunale bygg eller kommunal grunn blir brukt i arrangementer av allmenn interesse, men ikke når det for eksempel skjer et arrangement i nabokommunen. Det samme gjelder for mer frittstående kommunale flaggstenger på torg og liknende, sa han og fulgte opp:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer