Alle bydeler i Oslo er røde

Alle 15 bydeler i Oslo er røde. Hardest rammet er bydel Gamle Oslo, St. Hanhaugen og Sagene med over 100 smittede per 100 000 innbygger siste 14 dager.

CORONASITUASJONEN I OSLO: Det har vært en smitteøkning i Oslo de siste ukene. Reporter: Frode Andresen. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ble 15 av 15 bydeler i Oslo røde ettersom også bydel Vestre Aker nå har registrert over 20 smittede per 100 000 innbyggere siste 14 dager.

Foreløpige tall fra Oslo kommune viser at det ble registrert 68 nye tilfeller torsdag, 54 tilfeller fredag, 40 tilfeller lørdag og 22 tilfeller søndag.

Bydel Gamle Oslo, St. Hanshaugen og Sagene er hardest rammet med over 100 smittede per 100 000 innbyggere siste 14 dager.

<strong>OVERSIKT:</strong> Her er en oversikt over antall smittde per 100 000 innbyggere siste 14 dager i hver bydel. Foto: Oslo kommune
OVERSIKT: Her er en oversikt over antall smittde per 100 000 innbyggere siste 14 dager i hver bydel. Foto: Oslo kommune Vis mer

Smitte blant eldre

Bydelsoverlege i Gamle Oslo, Irene Teslo, uttalte lørdag til Dagbladet at det kan bli mer arbeid å stoppe smittespredningen nå enn i slutten av mars, etter at tiltakene ble satt inn.

- Arbeidsmengden for å prøve å begrense smittespredningen er større på kommunenivå nå. Nå har man et mål om å holde samfunnet åpent så lenge som mulig, blant annet for å ivareta det sosiale, sa Teslo til Dagbladet.

Bydelsoverlegen fortalte også at de har sett smittetilfeller blant personer i 70-åra i bydel Gamle Oslo. Samtidig ser man fortsatt at det hovedsakelig er unge voksne i 20-åra som smittes i Oslo og Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer