Alle bygninger sikret etter terrorangrepet i Nairobi

I 21-tiden melder myndighetene at alle bygninger er sikret etter terrorangrepet i Nairobi i Kenya.

ANGREP: Tirsdag pågikk det et angrep mot det luksuriøse hotellet DusitD2 og et kontorkompleks i bydelen Westlands i Kenyas hovedstad Nairobi. Video: CNN, AP og NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

SISTE: 14 mennesker er døde, ifølge Reuters. I tillegg er mange skadet.

I 14-tiden norsk tid kom meldingene om et angrep mot det luksuriøse hotellet DusitD2 og et kontorkompleks i bydelen Westlands i Kenyas hovedstad Nairobi.

Politiet bekreftet det og selv i en twittermelding.

- Området har blitt sperret av, og bilister er rådet til å bruke alternative veier, sto det i meldingen.

«Landet er trygt»

I 21-tiden tirsdag kveld opplyser Kenyas innenriksminister at alle bygninger berørt av angrepet nå er sikret, og at situasjonen er under kontroll.

Angrepet blir betegnet som et terrorangrep. Det er foreløpig uklart hvor mange angripere det er, men det antas å dreie seg om minst seks personer, ifølge NTB.

En selvmordsbomber var blant dem som angrep DusitD2, ifølge politisjef Joseph Boinnet. Han omtaler det hele som et «koordinert angrep».

Boinnet sa tidligere at politiets mål er å redde dem som er fanget i hotellet, og å «nøytralisere» angriperne.

EKSPLOSJONER: Flere biler sto også i brann på stedet. Foto: REUTERS/Baz Ratner
EKSPLOSJONER: Flere biler sto også i brann på stedet. Foto: REUTERS/Baz Ratner Vis mer

Nå jobber sikkerhetsstrykene med å rydde opp og sikre bevis.

- Flere skutt og drept

Bilder fra stedet viser også flere personer som har blitt skutt og drept.

Mange av gjestene på hotellet i Nairobi er også blitt alvorlig skadet, melder den kenyanske radiostasjonen Hot 96 FM Kenya, ifølge NTB.

En representant for det lokale politiet sier også til avisa at flere personer blir holdt som gisler inne på hotellet.

Norfund har kontor i bygningen

Det norske statlige investeringsfondet Norfund har adresse på stedet som var under angrep. Det var VG som først meldte om dette.

- Vi kan bekrefte at Norfund har kontorer i komplekset som er under angrep i Nairobi. Alle våre lokalt ansatte er gjort rede for, og det var ingen norske til stede, sa kommunikasjonsansvarlig i Norfund, Inger Nygaard, til Dagbladet tirsdag ettermiddag.

Norfund har en norsk ansatt ved kontoret i Nairobi, men han var ikke der under angrepet, sa Nygaard.

- Vi synes det er beklagelig at Norfund er utsatt for dette igjen. Vi håper det ikke blir for stort.

Utenriksdepartementet opplyste samtidig at de er i gang med å skaffe seg oversikt over situasjonen etter angrepet.

- Ambassaden har sendt ut informasjon på SMS til registrerte norske borgere i Nairobi. Norske borgere i Nairobi bør unngå området, følge med på nyhetssendinger og lytte til råd fra lokale myndigheter, opplyser pressetalsperson Kari Eken Wollebæk til NTB.

- Hjelp oss

Ifølge Kenyansk TV ble seks angripere sett på vei inn på hotellet.

Al-Shabaab påtok seg tirsdag ettermiddag ansvaret for angrepet. En talsmann for den væpnede somaliske styrken sier til Al Jazeera at «vi har en pågående operasjon i Nairobi».

Journalister på stedet og flere brukere på Twitter meldte også om kraftig skuddveksling og flere høye eksplosjoner.

- Vær så snill, hjelp oss, vi gjemmer oss. Det er svartkledde og tungt bevæpnede terrorister her, tvitrer en person som befinner seg i bygningskomplekset, ifølge NTB.

- Vi er ikke i sikkerhet. Om jeg dør, vær så snill og fortell mine barn at jeg elsker dem, hvisker en mann i en telefonoppringning til den kenyanske avisa The Star.

Flere vitner skal ha sett en angivelig attentatmann som skyter inne i en av hotellets bygninger, skriver Citizen TV.

Bilder fra området viser enorme ødeleggelser. Flere vinduer er skutt i stykker, og nødetatene jobber med å få skadde ut av området.

EVAKUERING: Her blir folk som befant seg i kontorkomplekset evakuert av kenyansk politi. Foto: ( KABIR DHANJI / AFP / NTB scanpix
EVAKUERING: Her blir folk som befant seg i kontorkomplekset evakuert av kenyansk politi. Foto: ( KABIR DHANJI / AFP / NTB scanpix Vis mer

Tidligere angrep

I september 2013 ble 67 mennesker drept da den ytterliggående somaliske islamistgruppen al-Shabaab angrep Westgate-kjøpesenteret, som ligge i det samme området av Nairobi.

Dagens angrep kommer også en dag etter at en lokal domstol avgjorde at tre menn må møte for retten, tiltalt for å ha vært involvert under angrepet i 2013.