Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle de 13 omkomne i bussulykka er utenlandske kvinner

Buss med utvekslingsstudenter kjørte ut i Spania.

13 OMKOM: Den tragiske bussulykken fant sted utenfor Freginals på motorveien mellom Valencia og Barcelona rundt klokka 06.00 i dag. Foto:  REUTERS/Albert Gea/NTB scanpix
13 OMKOM: Den tragiske bussulykken fant sted utenfor Freginals på motorveien mellom Valencia og Barcelona rundt klokka 06.00 i dag. Foto: REUTERS/Albert Gea/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 13 mennesker døde da en buss kjørte ut ved den lille byen Freginals mellom Valencia og Barcelona i dag tidlig.

Spanias innenriksminister Jorge Fernández Diaz bekrefter overfor El País at alle de 13 drepte er utenlandske kvinner.

Alle de omkomne skal nå ha blitt rettslig identifisert av en dommer.

Det var 61 personer om bord i bussen, de fleste av dem utvekslingsstudenter som tar del i det europeiske utvekslingsprogrammet Erasmus.

- Nordmenn skadd Flere spanske medier, blant annet avisa El Mundo, melder at nordmenn er blant de skadde i ulykka.

Til sammen 43 mennesker ble skadd i ulykka, ifølge myndighetene i Catalonia. I alt åtte ungdommer fra forskjellige nasjonaliteter blir behandlet på et sykehus i Tarragona, melder RTVE, som slår fast at fire av dem er alvorlig skadd.

UD vet foreløpig ikke om det var nordmenn involvert i ulykka.

- Vi undersøker saken, men foreløpig er det for tidlig å si noe, sier underddirektør i UD, Kristin Enstad, til Dagbladet.

Studentene var på vei nordover fra festivalen Las Fallas i Valencia til Barcelona. De fleste av studentene om bord skal ha vært studenter ved Universitetet i Barcelona.

- Vet ikke om alle går på universitetet, men trolig er de fleste av dem fra oss. Det er vanskelig å fastslå, for noen hadde bytta buss like før avgang, sier rektor ved universitetet Didac Ramírez.

Sivilforsvaret har imidlertid lagt ut lister over nasjonaliteter som var med på turen på Twitter, der er også nordmenn nevnt.

Ifølge dem er dette nasjonalitetene på passasjerene: Peru, Bulgaria, Polen, Irland, Palestina, Japan, Ukraina, Tsjekkia, New Zealand, Storbritannia, Italia, Ungarn, Tyskland, Sverige, Norge og Sveits.

Menneskelig feil Ifølge innenriksminister i landsdelen Catalonia, Jordi Jané, ble ulykka trolig forårsaket av menneskelig feil. Sjåføren overlevde og skal nå være inne til avhør hos politiet.

Han forklarer at bussen traff autovernet på høyre side av veien før den svingte brått og havnet på feil side av motorveien. Der kolliderte den med et møtende kjøretøy før den veltet. De to i personbilen skal ha blitt skadd.

Sjåføren av ulykkesbussen har avlagt negative prøver på alkohol og andre rusmidler, opplyser juridiske kilder. Han har lang fartstid som bussjåfør, og har plettfritt rulleblad.

Omkring 20 brannbiler og sju ambulanser ble sendt til ulykkesstedet i dag tidlig.

Den tragiske bussulykka har ført til at statsministeren i landsdelen Catalonia, Carles Puigmont, har erklært to dagers landesorg etter ulykka. Han har overbrakt sine kondolanser til familiene til de omkomne. 

BERGET: Politiet er ferdig med undersøkelsene på stedet, og turbussen løftes nå av kranbiler. Foto: AFP PHOTO / PAU BARRENA / NTB scanpix
BERGET: Politiet er ferdig med undersøkelsene på stedet, og turbussen løftes nå av kranbiler. Foto: AFP PHOTO / PAU BARRENA / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!