Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle de ti bombeofrene i Istanbul var tyskere

Én person pågrepet.

ALLE VAR TYSKERE: Tyrkisk politi holder vakt på Sultanahmet-plassen i Istanbul der en selvmordsbomber drepte ti personer i går. Alle de drepte var tyskere. AFP / BULENT KILIC / NTB scanpix
ALLE VAR TYSKERE: Tyrkisk politi holder vakt på Sultanahmet-plassen i Istanbul der en selvmordsbomber drepte ti personer i går. Alle de drepte var tyskere. AFP / BULENT KILIC / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle de ti menneskene som ble drept i selvmordsangrepet i Istanbul, var tyskere, bekrefter det tyske utenriksdepartementet, ifølge NTB.

Det var i går formiddag en selvmordsbomber sprengte seg selv ved Sultanahmet-plassen i Istanbul i Tyrkia.

Identifiseringen av de ti ofrene ble ferdig onsdag. Også mange av dem som ble såret i selvmordsangrepet, var tyske, sier en talskvinne for utenriksdepartementet.

Én person er pågrepet, men ingenting tyder på at angrepet var bevisst rettet mot tyskere, fastslår Tysklands innenriksminister Thomas de Maizièr.

- Basert på det vi vet så langt i etterforskningen, er det ingen indikasjoner på at angrepet var uttrykkelig rettet mot tyskere, sa de Maizière på en pressekonferanse sammen med den tyrkiske innenriksministeren Efkan Ala.

Nordmann lettere skadd 15 personer ble skadd i angrepet. Norske Jostein Nielsen (59) var en av dem som ble lettere skadd.
 
Han og kona Magna Våje Nielsen fikk en ufrivillig mellomlanding i Istanbul på grunn  av værforholdene.

De var på vei til Hagia Sofia-kirken like ved da bomba gikk av få meter fra dem.

- Jeg hørte først et smell som jeg tror er det som utløste bomba. Deretter kom det virkelige smellet. Jeg kjente at kneet mitt sluttet å virke, sier 59-åringen til TV2.

Hevder IS står bak Tyrkiske myndigheter sier de tror angrepet ble utført av en 28 år gammel syrisk mann som var medlem av den ytterliggående gruppa IS.

De hevder de allerede kan si at terrorgruppa IS står bak angrepet.

Nyhetsbyrået Dogan melder at tyrkiske myndigheter har arrestert tre russere de hevder har bånd til terrorgruppa Den islamske stat (IS).

Det siste døgnet, etter terrorangrepet i Istanbul, har tyrkisk politi utført antiterroroperasjoner landet rundt og arrestert over 60 personer. Det er imidlertid uklart om disse 60, og de tre russerne, har hatt noe med angrepet å gjøre.

Myndighetene i Tyrkia har, som franske myndigheter også gjorde etter Paris-angrepene, rådet folk til å unngå store folkemengder.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media