Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle departementene i drift fra mandag

Alle departementene vil være i drift igjen mandag, tross bombeangrepet som rystet Regjeringskvartalet fredag. Statsbygg har i helgen funnet alternative kontorløsninger for departementene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Vi har ennå ikke oversikt over skadene på bygningsmassen i Regjeringskvartalet. Noen bygg er sterkt skadd, mens det er håp om at noen av de mindre skadde byggene kan bli tilgjengelig forholdsvis raskt, sier fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) i en pressemelding.

Alle departementene skal være operative fra mandag av.

Statsbygg har siden fredag kveld jobbet med hvordan de skulle skaffe nærmere 2.000 statsansatte midlertidig kontorplass etter bombeangrepet.

- Politiet har ennå ikke frigitt Regjeringskvartalet. Etterforskningen pågår for fullt og vi kan bare vente på at området skal bli åpnet for oss, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Rygh i Statsbygg til NTB.

Midlertidige løsninger Arbeidsdepartementet har midlertidig etablert seg i lokalene til Nav i Sannergata 2.

- Alle de ansatte er bedt om å møte på jobb mandag klokken ni, opplyser departementsråd Ellen Seip.

De ansatte i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet skal ikke møte på jobb, men delta på informasjonsmøtet klokka tolv. Stedet for møtet vil de få opplyst på telefon.

Finansdepartementet har etablert kontorer hos skatteetaten på Tøyen, og skal være i drift på mandag.

Flere skadd I Helse- og omsorgsdepartement (HOD) ble elleve personer påført skader i eksplosjonen. Alle de ansatte her får tilbud om oppfølgingssamtale. Også HOD skal holde informasjonsmøte mandag. Det blir klokken ti.

- Vi arbeider med alternative lokaler for ansatte i HOD på kort sikt, opplyser departementet på sine informasjonssider. De har også prøvd å få klarhet i når S-blokken er tilgjengelig for å hente ut personlige gjenstander, opplyser departementsråd Anne Kari Lande Hasle.

HOD ber sine ansatte i ferie om å utvide ferien med ytterligere to uker.
(NTB)