Alle drapsmistenkte sluppet fri

Politiet sliter med å finne barnemorderen som skjøt og drepte Rhys Jones (11).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Merseyside-politiet famler i jakten på den unge morderen som drepte elleveåringen Rhys Jones onsdag i forrige uke.

Nå er alle seks personer, som politiet sist har avhørt i forbindelse med det rystende drapet, sluppet fri. En 16-åring og en 18-åring er sluppet mot kausjon, mens ytterligere fire personer har fått gå uten betingelser, melder Sky News.

Nøkkelvitne

Dette er et kraftig tilbakesteg for etterforskningsledelsen, som i går gikk ut med den positive nyheten om at de nå er i kontakt med et nøkkelvitne de håper kan gi opplysninger som vil felle barnemorderen.

Ifølge Sky News er dette en kvinne som overvar det brutale drapet da hun trillet barnevogn i umiddelbar nærhet til åstedet.

11 år gamle Rhys Jones spilte fotball med vennene sine på en parkeringsplass utenfor Fir Tree Pub i Liverpoolforstaden Croxteth da han ble skutt og drept. En tenåring syklet forbi på en BMX-sykkel.

Syklisten hadde skjult ansiktet med en hette og skjøt mot Rhys. Politiet sier at han ble truffet av tre skudd. Et av skuddene traff ham i nakken.

Kula ment for en annen

DYP SORG: Foreldrene til drepte Rhys (11), Melanie og Stephen Jones, har ytret sterkt ønske om at personen som drepte sønnen deres blir tatt. Foto: Scanpix/Reuters
DYP SORG: Foreldrene til drepte Rhys (11), Melanie og Stephen Jones, har ytret sterkt ønske om at personen som drepte sønnen deres blir tatt. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Merseyside-politiet ønsker tips fra vitner som så drapet på gutten.

De har hatt 200 politifolk som har jobbet med å etterforske skyteepisoder i Merseyside, og ytterligere 100 har blitt satt inn i etterforskningen av drapet på Rhys Jones.

Avisa News of The World skrev i går at kula som drepte Rhys Jones var ment for en annen.

Ifølge en politikilde skal de dødelige skuddene ha vært et resultat av ondt blod mellom to tenåringer som kranglet om ei jente.

Politiet mener Rhys Jones kan ha vært offer for ei kule som rikosjetterte etter å ha sneid to vinduer i en sølvfarget BMW.

Voldsproblemer

11-åringen skulle begynt på ungdomsskolen i september. Han gikk sitt siste skoleår på Broad Square Primary School i Croxteth.

Croxteth er en forstad til Liverpool nordvest i England. De siste åra har gjenger herjet området og politiet har brukt mye ressurser for å få løst voldsproblemet.

Alle drapsmistenkte sluppet fri

Området rundt puben har vært et spesielt problemområde. Mange ungdommer har pleid å samles utenfor puben. I fjor fikk politiet tillatelse til å oppløse ungdomsgruppene og bortvise dem fra stedet.